реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Українська армія може визволити Донецьк і Луганськ

Колишній командувач Сухопутних військ Польщі, екс-заступник міністра національної оборони РП Вальдемар Скшипчак вважає цілком реальним вторгнення російських військ в Україну з боку Білорусі.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Укрінформ". За словами польського військового, Україні варто побоюватися російських військових навчань в Білорусі "Захід-2017".

"На мою думку, Путін все більше побоюється української армії, оскільки її сила зростає і вона зараз вже в стані під час бойових дій відбити від сепаратистів Луганськ і Донецьк", - говорить Скшипчак.

В даному контексті польський військовий відзначає, що США та інші країни Заходу не дають Україні гарантій безпеки, що може спонукати російського президента Володимира Путіна зробити агресивні дії під час навчань.

"Перекидання першої танкової армії Росії в Білорусь є небезпечною для центру України", - зазначив Скшипчак.

Він пояснює, що вдаривши з півночі Росія може спробувати розколоти Україну на дві частини, пробиваючи коридор в невизнане Придністров'я і "намагаючись створити в Києві сепаратистський уряд".

В той же час начальник Генерального штабу, Головнокомандувач Збойних Сил України Віктор Муженко запевнив, що Україна готова до різних російських сценаріїв і здатна дати достойну відсіч.



Теги:Віктор Муженко, Українська армія, Луганськ, Донецьк, російські навчання


Читайте також



Коментарі (0)
avatar