Українці вивели нові сорти винограду
Вчені «Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова» вивели нові сорти винограду для виготовлення високоякісних вин.
Про це розповів директор Інституту В’ячеслав Власов, повідомляє прес-служба Національної академії аграрних наук України.
«Розробки вчених Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова останніх років в напрямку селекції технічних сортів винограду дозволили поповнити сортимент України білими сортами: Загрей, Ароматний, Іскорка, Ярило, Селена, використовуваних для приготування столових білих вин високої якості», — повідомив директор інституту В’ячеслав Власов.
За його словами, серед червоних сортів винограду нового покоління перспективні Одеський перли, Чарівний (раннього терміну дозрівання) і Отрада (пізнього строку дозрівання).
«Встановлено, що виноград названих сортів має високу здатність до накопичення і віддачі фенольних і фарбувальних речовин і, таким чином, є потенціал для виробництва високоякісних червоних вин», — додав В’ячеслав Власов.Агроінсайдер
Про це розповів директор Інституту В’ячеслав Власов, повідомляє прес-служба Національної академії аграрних наук України.
«Розробки вчених Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова останніх років в напрямку селекції технічних сортів винограду дозволили поповнити сортимент України білими сортами: Загрей, Ароматний, Іскорка, Ярило, Селена, використовуваних для приготування столових білих вин високої якості», — повідомив директор інституту В’ячеслав Власов.
За його словами, серед червоних сортів винограду нового покоління перспективні Одеський перли, Чарівний (раннього терміну дозрівання) і Отрада (пізнього строку дозрівання).
«Встановлено, що виноград названих сортів має високу здатність до накопичення і віддачі фенольних і фарбувальних речовин і, таким чином, є потенціал для виробництва високоякісних червоних вин», — додав В’ячеслав Власов.Агроінсайдер
Читайте також |
Коментарі (0) |