реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Українці виконали перші бойові завдання на F-16

Україна здійснила перші бойові вильоти на літаках F-16 після довгоочікуваного прибуття винищувачів американського виробництва. Сучасні бойові літаки досі використовувалися лише як засоби "протиповітряної оборони".

Про це повідомляє The Telegraph. Як зазначає видання, представник українських військово-повітряних сил не заперечував цього твердження.

У повідомленні інформаційного агентства Bloomberg вперше йшлося про те, що до Києва було доставлено невелику, але невказану кількість винищувачів F-16. Незабаром після цього в соціальних мережах та українських ЗМІ з'явилося піксельне зображення, яке, ймовірно, зображує літак F-16 у небі над Україною.

Київ офіційно не підтвердив отримання літаків. Водночас Україна розраховує отримати 79 винищувачів F-16 із Бельгії, Данії, Норвегії та Нідерландів.

За даними журналістів, літаки американського виробництва мали прибути в Україну у кінці липня, і цей "термін був дотриманий". Це підтвердили особи, ознайомлені з відповідним питанням. За їхніми словами, кількість винищувачів невелика.

Андрій РОМАНЮКTrue



Теги:широка війна, F-16, Україна - США


Читайте також






Коментарі (0)
avatar