реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Україна зі Стародубщиною»: буде представлена в Чернігівській обласній Раді

Кандидатом у депутати по одномандатному виборчому округу №32 від УНП до Чернігівської обласної ради зареєстровано Олександра Ясенчука – координатора громадського комітету «Україна зі Стародубщиною», заступника директора туристичної агенції «ІнтерВАЛ», журналіста газети «Сіверщина» та «Біла хата».
Виборчий округ № 32 включає в себе м. Новгород-Сіверський та села Попівка та Печенюги. Як відомо, Новгород-Сіверський та Семенівський райони етнографічно є частиною Стародубщини, більша частина котрої знаходиться у складі Російської Федерації.
- Наша мета це поглиблення співпраці з нашими братами, - зазначив Олександр – що живуть розділені кордоном. Адже Стародубщина, у свій час, це була економічна основа економіки української держави – Гетьманщини. Нині ми повинні думати над тим, як популяризувати наш край, його історію, традиції – зробити його економічно привабливим. Чому туристи їдуть в Карпати, вважаючи, що саме там збереглося щось дике та неповторне? Ми ж можемо запропонувати їм теж саме – Десна, ліси, пам’ятки історії. Але для цього ми повинні розбудувати інфраструктуру. Схема досить проста робимо рекламу нашого краю розбудовуємо інфраструктуру – приїздять туристи – місцеве населення отримує гроші. Але для впровадження цієї схеми потрібно мати важелі впливу на владу, бо обіцяють багато, а роблять мало. Саме тому, я і йду в депутати обласної ради.
У планах Олександра Ясенчука, розробка та впровадження туристичного маршруту – «Стародубске кільце», який би проходив територію північної Чернігівщини (Україна) та південної Брянщини (Росія). Окрім того, громадський комітет, вже досить тривалий час плідно займається дослідженням історії, традиції та говірок Чернігово-Сіверщини та Стародубщини.
До речі, ще один член комітету Василь Чепурний, редактор газети «Сіверщина» балотується до обласної ради по Менщині.
Прес-служба громадського комітету «Україна зі Стародубщиною».





Коментарі (3)
avatar
1
Для широкого колу читачів "Сіверщини" надаю Автобіографію О.Ясенчука, яку він надав на реєстрацію в Чернігівські обласну виборчу комісію:

АВТОБІОГРАФІЯ

Я, Ясенчук Олександр Анатолійович, народився 7 жовтня 1983 року у місті Чернігові.
Громадянин України.

Освіта:

Середню освіту отримав у Данилівській неповній середній школі Менського району Чернігівської області та середній школі № 34 у місті Чернігові.
Вищу освіту – на історичному факультеті Чернігівського державного педагогічного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Історія та українознавство».

Трудова діяльність:

З 2005 року. кореспондент всеукраїнської тижневої газети «Сіверщина» та «Біла хата».

Громадська діяльність:

2003-2005 рр. – голова Чернігівської міської громадської організації «Українська Студентська Спілка».
З 2005 року – голова Чернігівської обласної організації «Українська Студентська Спілка».
2007-2008 рр. – прес-секретар Чернігівського єпархіального управління Української Православної Церкви КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ.
З 2007 року – координатор Громадського комітету «УКРАЇНА зі СТАРОДУБЩИНОЮ».
З 2010 року – фізична особа-підприємець у сфері туризму.

Політична діяльність:

2010 рік – довірена особа кандидата на посаду Президента України О. Тягнибока по Сосницькому виборчому округу № 213 Чернігівської області.
З 2004-2009 рр. – член Української Народної Партії.
2006-2009 рр. – голова Новозаводської районної у місті Чернігові організації Української Народної партії.
Безпартійний.

Захоплення: туризм, історія України, книги.

Особисті якості: ініціативний, підприємливий, рішучий.

Склад сім'ї: неодружений.

Адреса місця проживання: місто Чернігів.

Судимості відсутні.

Ясенчук О. А.

avatar
2
"З 2004-2009 рр. – член Української Народної Партії.
2006-2009 рр. – голова Новозаводської районної у місті Чернігові організації Української Народної партії.
Безпартійний."
Вопрос: "Значит Александр Ясенчук вышел из УНП - стал беспартийным на период выборов, и тут же стал доверенной особой Тягнибока? Так ли это?"
avatar
3
Все набагато складніше.
avatar