реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Україна за прикладом Польщі і Фінляндії відіб'є Росію

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що Україна має наслідувати приклад Польщі та Фінляндії, які свого часу дали збройну відсіч Росії і в такий спосіб забезпечили собі надовго незалежність від Москви.

Ще однією гарантією захисту від поглинання північним сусідом є проведення ефективних реформ в економіці та політиці і забезпечення демократичного шляху розвитку - заявив він в ефірі телеканалу БТБ.

За його словами, зверхнє ставлення росіян до раніше пригноблених російською імперією народів, на жаль, залишилося на підсвідомості багатьох з них. «Є два моменти, які змінять це ставлення. Перший момент пов'язаний з історією. Якщо звернутися до ретроспективи, то є дві країни, які були частиною російської імперії - це Фінляндія і Польща. Ці дві країни - Польща в 1920-му році та Фінляндія в 1939-му - дали відсіч Росії. Після спроби захопити ці країни - і Польща, і Фінляндія - зупинили російський наступ і відбили його. Я думаю, іншого шляху немає, крім як зупинити росіян і показати нашу силу, наші можливості, що ми можемо боротися і боронити нашу землю і ми не відступимо!», - наголосив Семиволос. «Росія любить силу. Вона поважає силу. Це теж частина їх національної ідентичності», - додав він.

«А другий момент - не менш важливий, полягає в тому, що Україна має бути успішною», - сказав він і додав, що вже зараз багато росіян висловлюють готовність їхати, оселятися і працювати в Україні, оскільки тут більше свободи - і політичної, і економічної, ніж у Росії.

«Можна собі уявити, що буде тут, якщо справді Україна розпочне реформи і відбудуться ті зміни, про які ми всі мріємо. Я думаю, що спираючись на ці два ключових пункти - на те, щоб дати силову відсіч росіянам і здійснити економічні і політичні та інші реформи - це змінить реально політичну карту у Східній Європі», - резюмував він.



Теги:російсько- українська війна, російська окупація, Україна - Росія, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar