реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Україна вразила найсучасніший літак РФ

Російська пропаганда називала його літаком п'ятого покоління, а військові оглядачі – фейком 5-го покоління.

Україна уразила найсучасніший літак ворога – багатоцільовий винищувач Су-57. Це офіційно підтвердило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Удар відбувся напередодні, 8 червня. Нині ж розвідка отримала супутникові знімки, які підтверджують успішність операції.

Супутникові знімки стоянки літака на ворожому аеродромі свідчать: ще 7 червня Су-57 стоїть цілий, а вже восьмого біля нього зʼявилися вирви від вибуху та характерні плями від пожежі.

Ураження літака підтверджують і ворожі пабліки. Пишуть, нібито Су-57 пошкоджений уламками дронів. І нібито ще перевіряють, чи підлягає він відновленню. Унікальність такої втрати загарбники теж не приховують. Офіційно у ГУР наголошують: Су-57 – це найсучасніший винищувач ворога. Він здатний використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. Ураження Су-57 – перший такий випадок в історії.

За словами експерта військового порталу Defense Express Івана Киричевського, Су-57 у війні проти України росія використовує від квітня 2022 року. Саме з цих винищувачів на українців летять крилаті ракети Х-59 і Х-69. За оцінками експерта, у росіян є до десятка таких літаків. 2022-го їх виготовили два. Ймовірно, стільки ж 2023-го. Водночас прокоментував перспективу ураження місця, де виробляють ці винищувачі.

"Виходить, що сьогоднішній "фігурант" для російської авіації навіть рідкісніший, ніж МіГ-31К у версії під носій "Кинжала" (яких 12 одиниць в наявності). Ні, Су-57 складаються на заводі в Комсомольську-на-Амурі, це взагалі за Байкалом, туди жоден дрон не долетить", – зауважив Киричевський.

За інформацією 5 каналу



Теги:Су- 57, російсько - українська війна, Ахтубінськ


Читайте також






Коментарі (0)
avatar