реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Україна вперто воює

За неофіційними даними українські війська зайшли в Роботине на півдні (це Запорізька область, 10 кілометрів від окупованого Оріхова).

Аналітики американського Інституту вивчення війни відзначають, що українські сили досягли тактично значних успіхів у західній частині Запорізької області на тлі продовження контрнаступальних операцій щонайменше на трьох ділянках фронту 11 серпня.

Геолокаційні дані, опубліковані 11 серпня, підтверджують, що українські війська досягли північних околиць Роботиного (10 км на південь від Оріхова) на заході Запорізької області, хоча постійність і протяжність цих позицій наразі незрозумілі. Чекаємо офіційного повідомлення від Генштабу.

Опубліковані 11 серпня геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися в Урожайне (9 км на південь від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецької та Запорізької областей.

Крім того, зазначається, що наразі Росія, схоже, не має значних наявних сил, які вона могла б залучити для підкріплення, не ставлячи під загрозу інші сектори фронту.

Українські контрнаступальні операції відтягнули елітні російські з'єднання і частини в район Бахмута і продовжують їх там утримувати.

Російські війська також задіяли значну кількість сил для локальних наступальних операцій в районі Куп'янська і Сватового, які мають на меті так само відтягнути українські війська від районів українських контрнаступальних операцій.Російські війська провели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, під Бахмутом, на лінії Авдіївка-Донецьк та в районі Донецька-Запоріжжя 11 серпня і просунулися вперед на деяких ділянках.

"Таким чином, подальша деградація російських військ, що обороняються, створює можливості для того, щоб будь-який український прорив став потенційно вирішальним", – підсумовують експерти.



Теги:ЗСУ, російсько - українська війна, Роботине, звільнення Запорізької області, Куп'янськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar