реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Україна повернула з полону ще 103 воїнів

У суботу, 14 вересня, в результаті обміну полонених з росією в Україну з полону повернулися 103 військовослужбовців Збройних сил. Всі звільнені цього разу — чоловіки.

82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та „Азовсталі“, Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що серед звільнених цього разу 38 нацгвардійців. Воїнів ЗСУ вдалося повернути 28: серед них двоє зі спецпідрозділу «Кракен», двоє — з Міжнародного легіону, троє з Сил спеціальних операцій, один — з Сил територіальної оборони.

Додому їдуть восьмеро прикордонників, четверо поліцейських, двадцять один військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту, один — Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя — 69 осіб (у тому числі оборонці «Азовсталі» — 31 особа), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС.

Більшість зазнала важких травм чи поранень, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги. Україна тривалий час проводила роботу, аби організувати повернення цих наших співгромадян.

Усі звільнені з російського полону пройдуть медичний огляд, отримають можливість фізичної та психологічної реабілітації, а також належні виплати за весь час перебування в неволі та реінтегруються в суспільство.

«Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну», — наголосили в Координаційному штабі.



Теги:Україна - ОАЕ, військовополонені, російсько - українська війна


Читайте також






Коментарі (0)
avatar