реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Удар" захистить мову

Партія «УДАР» виступає за розширення присутності української мови в повсякденному житті. Про це йдеться у спеціальній заяві прес-служби партії до Дня рідної мови.

У партії «УДАРу» зазначають, що українська мова є не тільки одним із символів нашої держави, прикладом індивідуальності нашого народу, але й важливою складовою процесу державотворення. Сьогодні вона потребує реального захисту, адже серед представників влади є чимало українофобів, які відверто зневажають все українське – мову, культуру, історію, традицію.

В «УДАРі» наголошують: «Ми висловлюємо особливу схвильованість тим, як нехтують українською мовою представники найвищих щаблів влади. Засідання уряду у нас вже традиційно ведуться російською мовою, державні службовці хизуються одне перед одним тим, що не знають і не володіють мовою. Сьогодні у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів, які можна розцінювати як наступ на українську мову», – зазначають у політичній силі Віталія Кличка.

Представників «УДАРу» бентежить звуження присутності української в усіх сферах суспільного життя, особливо – у медіа, в освіті, в роботі органів виконавчої влади. У партії «УДАР» обурюються тим, що досі не отримали належної оцінки з боку Президента та Уряду заяви регіональних керівників, де міститься відверта зневага до української мови. Це свідчить про те, що керівництво держави поділяє зневажливе ставлення до державної мови.

Партія «УДАР» виступає за розширення сфери вжитку української мови у повсякденному житті та за її щоденний захист. «Знати, любити українську мову – це має бути питанням національної честі й гідності для всіх українців. Ми закликаємо усіх вивчати рідну мову, більше читати й розмовляти українською – й таким чином робити свій внесок у збереження нашої мови», – наголошують в «УДАРі».



Теги:українська мова, Кличко, удар


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Це хороша декларація. Що заважає вже зараз зробити юридичні кроки для захисту мови? Можна дати команду осередкам подати одночасно скарги на місцеві прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності порушників у зовнішній рекламі.
Побоїться Удар масового невдоволення і можливої втрати підтримки чи навпаки тільки від цього виграє?
avatar
2
П. Шкурко, а яка власне буде користь від того, що Удар це зробить? І яка ефективність від таких звернень? Не більше ніж у Забзалюка на те, щоб було порушено карну справу. Вода камінь точить. Так і тут.
avatar
3
Користь у тому, щоб наводити елементарний порядок у тому, що всі бачать. Це те саме, що не смітити. А так, що конкретно пропонують зробити численні осередки Удару? Просто так, повірити їм?
avatar