реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"УДАР" назвав Литвина васалом влади

Підписанням закону про основи державної мовної політики спікер Володимир Литвин присягнув у вірності правлячому клану і заздалегідь віддячив владі за право потрапити йому і його однопартійцям у наступний парламент. Про це йдеться в заяві партії «УДАР».

В «УДАРі» наголошують, що за часів спікерства Литвина парламент втратив свою незалежну роль, із законодавчого органу перетворився на приміщення, де штампують сумнівної якості папірці, а не закони, які мають визначати життєдіяльність країни. Саме за його спікерства неповага до норм регламенту і законів у самому парламенті була піднесена до абсолюту, наголошують в партії.

В «УДАРі» додають, що Литвин підписав закон, за який ніхто не голосував – про це свідчить стенограма засідання Верховної Ради за 2 липня, коли скандальний законопроект попри порушення регламенту намагалися поставити в порядок денний.

«Нинішній спікер за своє політичне життя не раз змінював позицію й політичні переконання. Сьогоднішній вчинок після фарсу з відставкою – чергове свідчення залежності й безпринципності, неповаги до свого виборця, до своїх коренів. Історик, який мав би знати всю багатовікову драму утисків української мови, став в один ряд з тими, хто знищував українську, поставивши свій підпис під цим скандальним і популістським законом», – заявляють в «УДАРі».

В партії також наголошують, що наступна Верховна Рада обов'язково повернеться до того, аби переглянути всі непрофесійні закони, прийняті в нелегітимний спосіб, з порушенням всіх можливих норм закону і регламенту.

«Мовне законодавство в Україні потребує вдосконалення, але це має бути професійна дискусія із залученням експертів, а не популістські передвиборчі документи, далекі від європейських норм, в тому числі і європейської мовно Хартії, на яку безпідставно посилаються автори скандального мовного законопроекту», - заявляють в «УДАРі».

Партія «УДАР» звертається до громадян України з проханням усвідомити популізм рішення, протягнутого напередодні виборів партією влади і їх безхребетними васалами: сьогодні серед пріоритетних для громадян питань – безробіття, корупція, зростання цін. Але в цьому напрямку влада демонструє суцільні провали, а от «покращення» в неї відбулося тільки на одному фронті – на фронті розколу країни. З цим сумнівним завданням вони справляються все краще і краще, переконані в партії «УДАР».



Теги:українська мова, закон Колесниченка - Ківалова, удар


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
У голови Верховної Ради згідно закону-регламенту немає права підписувати чи не підписувати прийняті рішення. В нього є лише обовязок підписувати прийняті Верховною Радою рішення.
Право підписувати чи не підписувати прийняті ВРУ закони має Президент України.
Скоро побачимо яким президентом вважає себе Янукович - Президентом України, чи президентом більшості ВРУ,
avatar
2
Голова Верховної Ради не має права підписувати неприйняті згідно регламенту закони... По-друге, він же заяву написав про звільнення і в нас примусової праці нема (крім тюрми)...
avatar