реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Румунії українців будуть не помічати...

В Румунії зараз проходить загальнодержавний перепис населення.
Симптоматично, що в опитувальнику вони віднесли до українців якісь етнографічні групи хуцян, хуцулів, х*хлів та казаків запорозьких. А якихось рутянів та русинів - взагалі до окремої нації!

Можу лиш констатувати, що ані МЗС України , ані тим паче, Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії не виконують своїх прямих обов'язків з захисту національних інтересів українського народу. Адже, якщо українців на початку 20 століття в Румунії проживало коло 800 тисяч, то на останньому переписі виявилося 50. Зараз буде ще набагато менше через бездарну роботу наших дипломатів. Нині в українських селах Румунії майже неможливо почути українську мову!

Доходить до анекдотичних ситуацій: кілька років тому український посол переконував Ларису Ніцой , що в Румунії вже не працює навіть та єдина нещасна українська школа, що дійсно на ладан дихає - там навчається трохи більше 100 дітей, які доїжджають з величезної території або винаймають помешкання, аби почути українську мову в школі.
Багато років "успішно" працює на благо української меншини ще СУР - Союз українців Румунії. Невідомо куди йдуть щороку більше 2млн євро, але те, що в рідному селі голови того Союзу при дорозі не можуть грамотною українською написати побажання щасливої дороги, то видно наочно...

Віталій КОДРЯ



Теги:МЗС, Україна - Румунія, Віталій Кодря, українська діаспора


Читайте також



Коментарі (0)
avatar