реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

У прокуратури питали:" Хто наступний?"

Біля стін чернігівської обласної прокуратури відбулось пікетування стосовно політичних репресій в Україні. В акції взяли участь представники Конгресу Українських Націоналістів, Народної Самооборони, Української Справи.

В своїх промовах учасники акції висловлювали негативне ставлення до дій теперішньої влади, яка оголосила справжню війну українському народу.

Голова місцевого осередку Народної Самооборони Олександр Бондарев зазначив: «…політичні репресії стосуються не тільки колишніх високо посадовців, які знаходяться в опозиції, вони зачепили всі верстви населення, які незгодні з політикою влади – підприємців, бізнесменів, політичних та громадських діячів. Ми вимагаємо від прокуратури пильного нагляду за дотриманням законів в державі, інакше це призведе до непередбачуваних наслідків…».

Голова обласної організації КУНу Валерій Рябченко в своїй промові наголосив: «…нинішня влада проводить політику розпалювання міжетнічних та міжрелігійних відносин, переслідування громадян за свої українські, національні переконання останнім часом стало нормою. Все це ознаки тоталітаризму, замішаному на ненависті до всього українського, це ознаки режиму внутрішньої окупації…».

Учасники акції підписались під спільною заявою, та закликали всіх приєднуватись до акцій протесту проти свавілля влади.

Прес-служба ЧОО КУН




Теги:Чернігів, опозиція, Прокуратура, арешти, Протести


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
14 січня 2011 року ВО “Жіноча Січ” спільно з українськими патріотичними громадськими та політичними організаціями провели пікетування Адміністрації президента з вимогою припинити політичні репресії проти активістів ВО “Тризуб” ім. С. Бандери та всіх патріотів України.

Учасники акції вимагали від влади, зокрема:
1) звільнити усіх “тризубівців” та інших незаконно затриманих українських патріотів;
2) офіційно спростувати звинувачення в тероризмі, в зберіганні зброї, спробі замаху на керівництво держави та інші безглузді провокативні нісенітниці;
3) притягнути до відповідальності всіх причетних до незаконного затримання українських націоналістів.

Представник КУН Микола Коханівський у своєму виступі зазначив, що організатори акції просили його не закликати до штурму Адміністрації президента. Тому він того робити не буде. Поки що. Але неодмінно закличе в найближчому майбутньому. Коханівський висловив переконання, що нинішній режим не протримається і року.

Голова Секретаріату Головного Проводу КУН Володимир Манько зазначив: “Ми переконані, що підрив пам’ятника Сталіну в Запоріжжі був брудною провокацією спецслужб за домовленістю із комуністами з метою дискредитації націоналістичного руху. Силовики під таким приводом провели арешти та обшуки серед найактивніших українських патріотів”.

Брати Капранови, виступаючи на мітингу, заявили про бажання офіційно вступити до лав ВО “Тризуб” імені Степана Бандери. Відомі українські письменники підкреслили, що на сьогодні “Тризуб” є найдієвішою опозиційною організацією України. “Ми хочемо поповнити її лави, компенсувавши втрати хлопців, які тепер заарештовані”, – заявили Капрнови й закликали українську інтелігенції слідувати їхньому прикладу.

Народний депутат Андрій Парубій зазначив, що Україна має окупаційну владу і "трійка", яка, пануючи в нашій країні, вважає, що вони можуть все, насправді не мають нічого. “Вони бояться, бо розуміють, що українців не залякати”, – заявив народний депутат. Парубій закликав не боятись і не мовчати, бо саме мовчання є зброєю влади проти українців. “Всі разом ми переможемо”, – відмітив він. Парубій закликав підтримати “тризубівців”, яким він тепер надає посильну допомогу.

Представник УНА-УНСО Ігор Мазур вважає, що саме зараз настав час показати цій владі, що українська нація відстоює свої права на своїй землі. Він закликав учасників акції протесту та всіх українців продовжувати боротьбу, не зважаючи на переслідування та репресії.

avatar