реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У прикордонній громаді освятили українську церкву

У Смичині Городнянської громади урочисто освячено та відслужено першу літургію у новозбудованому храмі святої Трійці.

Освячення храму здійснив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря, а настоятелем його став священик із сусіднього Седнева отець Тимон Блинець, який і опікувався ходом будівництва храму. Проте головна заслуга у зведенні храму належить місцевому мешканцю Миколі Борсуку, який вже багато років виношував ідею будівництва у рідному селі української церкви. Від імені Предстоятеля Церкви митрополита Київського і всієї України Епіфанія Думенка йому вручено медаль «За жертовність та любов до України».

Втілення в життя мрії Миколи Борсука стало можливе також за допомогою керівництва Городнянської громади й особисто міського голови Андрія Богдана, керівників підприємств "Городнянські Аграрні інвестиції" та "Городнянське ХПП" Юрія Шеремета та Юрія Стадника. А ще - команди односельців-однодумців, які у свій вільний час зводили майбутній храм власними руками.

Від Катерининської церкви Чернігова отець Роман Кіник подарував новозбудованій церкві ікону Всіх Святих, а від Городнянської громади міський голова Андрій Богдан вручив ікону Архистратига Михаїла, обрамлену бурштином.

Нагадаю, що Городнянська громада є прикордонною з Росією та Білоруссю.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область.
Фото Володимира ШЕМЕНДЮКА



Теги:пцу, Андрій Богдан, Городнянська громада, Чернігівська єпархія, Смичин, Тимур Блинець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar