реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У підпільному кол-центрі працювали 60 осіб

Поліція та СБУ припинили діяльність міжнародного шахрайського брокерського кол-центру, який організував 24-річний місцевий мешканець.

Як повідомляє прес-служба обласного управління Нацполіції, його працівники обманювали громадян під приводом залучення інвестицій та участі у торгах на фондових біржах. У цій структурі працювали 60 осіб. Географія їх діяльності -- пострадянські країни.

Фігуранти створили клон сайту відомої фондової біржі та відправляли своїм потенційним клієнтам посилання для реєстрації "особистого кабінету". Громадянам здавалося, що вони в реальному часі бачать динаміку зростання доходів на своїх брокерських рахунках. А насправді цифри штучно встановлювали співробітники шахрайського кол-центру. Зростання тривало, поки клієнт не намагався зняти готівку. Тоді його рахунок блокували та додавали в чорний список.

Оператори чернігівського кол-центру заробляли від 20 до 40 тисяч гривень, у конвертах. "Вони отримували відсоток з кожного внеску клієнтів. "Преміальна" ставка залежала від того, яку суму оператору вдавалося виманити у потерпілого. Гроші за незаконну діяльність щомісяця привозили кілька чоловіків з Києва", -- інформує поліція.

У приміщеннях центру під час обшуків вилучено 22 ноутбуки та 11 мобільних телефонів, сервери, модеми, сім-карти, гроші та чорнові записи. На офісах не було жодних розпізнавальних знаків.

За статтею "шахрайство", що попередньо світить фігурантам, максимальною санкцією покарання є позбавлення волі на строк до трьох років.
"Голос України"



Теги:ГУ НП в Чернігівській області, шахрайство, колцентр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar