реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

У ПАМ’ЯТЬ ПРО ВІКТОРА ШИПКА

В Бобровиці відбувся 10-й волейбольний турнір

25 лютого в спортивній залі Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О.Майнової НУБіП України пройшов 10-й волейбольний турнір пам’яті Віктора Шипка, координатором якого виступив Валерій Овчинніков.

Всі знали Віктора Миколайовича, як людину з великим життєвим досвідом, відомого в районі, небайдужого до долі України, гарного спортсмена. Він вирізнявся серед товаришів неабияким інтелектом, толерантністю, добротою, фізичною силою, вмів гарно співати, був ватажком та натхненником багатьох добрих справ, активним громадським діячем. Він ініціював створення в Бобровицькому районі осередку Народного руху України, який потім і очолив, зробивши перші кроки до утвердження незалежності України в Бобровицькому районі. Першим зазнав переслідувань з боку тогочасної влади, яка фактично і знищила його.

Зі слів доньки Вікторії Ляховець (Шипко), заслуженого журналіста України:
«…На жаль, про політичну діяльність засновника і організатора, незмінного лідера Бобровицької районної організації Народного Руху України нині доводиться говорити у минулому часі: уже десять років сплинуло відтоді, як Віктор Миколайович Шипко пішов із життя. Раптово зупинилось серце у 58 років. Більше не могло терпіти несправедливості, окозамилювання, обману, які ніби ті павуки обсіли у той час усі кабінети районної влади. Штучні шлагбауми, які перед ним вибудовували чиновники районної гілки влади, намагаючись позбавити жителів району правди, - не єдина перепона, що заважала і стримувала незалежний розвиток районної громади. Неодноразові усні попередження, виклики на червоний килим, дзвінки з погрозами – влада усіма методами намагалися приглушити голос правди, що лунав від Віктора Миколайовича і був тим ковтком свіжого повітря, на яке чекали вже не одне десятиліття. І коли всі методи змусити мовчати виявилися марними, тогочасні очільники району пішли на більш рішучі кроки – звільнили з роботи, якій він віддавався сповна (районне відділення «Союздруку» у ті роки займало кращі місця в області…».

Спортивну залу коледжу вщерть заповнили глядачі та гості свята, серед них знані спортсмени, які впродовж багатьох років піднімали рейтинг району: Олександр Яцковий, Віктор Петько, Віктор Конішевський, Аркадій Корецький, В’ячеслав Синиця та інші. Як завжди, порадували своєю присутністю донька Віктора Шипка Вікторія та його дружина Наталія Петрівна. За час, що минув з останнього турніру, відійшов у вічність побратим по життю, соратник зі спорту і просто чудова людина, у минулому головний інженер Бобровицького молокозаводу, заступник головного лікаря з економічної частини ЦРЛ - Валентин Петрович Моцак.

Урочистості розпочалися з Гімну України. Відкрив турнір І заступник голови Бобровицької райдержадміністрації Іван Ткаченко. Він вручив подяки райдержадміністрації за організацію у проведенні турніру Анатолію Яцковому, Віктору Конішевському, Валерію Овчиннікову, Володимиру Сковороді, Миколі Дідику. З привітальними словами виступили: представник благодійного фонду «Миколи Рудьковського» Валентина Ганжа, ветеран Бобровицького волейболу, друг і соратник В.Шипка – Віктор Конішевський; донька В.Шипка, заслужений журналіст України Вікторія Ляховець (Шипко).
Після урочистого відкриття турніру ветерани Бобровицького спорту разом з представниками оргкомітету, із родиною Віктора Шипка відвідали його могилу, поклали корзину квітів до пам'ятника, як знак світлої пам’яті і поваги.

У турнірі взяли участь 6 команд: м.Бобровиця «Фонд Рудьковського» (капітан Олександр Закревський); м.Бобровиця «Лукашівка» (Віктор Семена); Бобровицький коледж (Василь Муцик); м.Носівка «Факел» (Сергій Шелест); с.Мрин «УПЗГ» управління підземного зберігання газу (Олександр Віденко); збірна команда м.Бровари (Станіслав Садовий).
Головним суддею змагань був Валерій Овчинніков. Бездоганно судили змагання Олександр Яцковий, Василь Птуха, Анатолій Панасюк, Сніжана Овчиннікова, Раїса Ющенко.

В результаті зіграних матчів у І-й групі команда Броварів виграла 2 гри у команди Бобровиці (2:1) та з Мрином (2:0). Команда Бобровиці перемогла команду з Мрина (2:1). Отож в І-й групі І-ше місце – Бровари, ІІ-ге Бобровиця «Фонд Рудьковського», ІІІ-тє с.Мрин «УПЗГ».

У 2-й групі команда Носівки перемогла команду коледжу з рахунком (2:0) та «Лукашівки» (2:1). Команда «Лукашівки» переграла коледж з рахунком (2:1). Таким чином в 2-й групі І-ше місце – м.Носівка, ІІ-ге «Лукашівки», ІІІ-тє Бобровицький коледж.

5-те та 6-те місце посіли відповідно команди з Мрина та Бобровицького коледжу.
В грі за 3-4 місце команда м.Бобровиці «Фонд Рудьковського» здобула перемогу (2:0) у команди «Лукашівки».
У фіналі команда Броварів переграла команду з Носівки (2:0).

За підсумками турніру найсильнішими гравцями судді визнали: Дмитра Кошового (Бровари), Сергія Шелеста (Носівка), Олександра Миколенка та Анатолія Сільницького (Бобровиця), Анатолія Павсюка (Мрин), Василя Муцика (Бобровицький коледж). Заохочувальні призи від Благодійного фонду М. Рудьковського та інших меценатів отримали також гравці В’ячеслав Кокта, Віктор Семена, Олександр Закревський, найактивніший вболівальник Сергій Гаврилюк та наймолодший вболівальник Яша Моцак.

Насамкінець члени оргкомітету подарували коледжу цінну книгу.

Цьогорічний турнір відбувся за підтримки: райдержадміністрації, міської ради, благодійного фонду Миколи Рудьковського, районної організації «Народного Руху України», районної організації «Української народної партії».
Приватних підприємців: О.А.Яцкового, В.М.Кучерини, А.М.Іванченка, І.В. Романенка, Н.М. Федько.
Друзів, товаришів - П.Д.Назаренко, М.Я.Дідик, М.М.Терещенко, М.А.Марійко, В.Ф.Петько, М.І.Горда.

Особливу подяку оргкомітет висловлює сім’ї В.М.Шипка, дирекції коледжу ім.О.Майнової – Гордієнко Ользі Василівні, редактору газети «Наше життя» Галині Плющ та іншим небайдужим людям, які сприяли організації та проведенню 10-го ювілейного турніру пам’яті Віктора Шипка.

Турнір пройшов у піднесеному настрої, бо люди зібралися цікаві, небайдужі до розвитку волейболу в районі. Але об'єднує їх не лише любов до спорту, а й повага до пам'яті про нашого земляка - Віктора Шипка.

СЕРГІЙ БУДНІК



Теги:УНП, Бобровиця, волейбольний турнір, НРУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar