реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Носівці вулиця Пролетарська стане Спаською

У відповідності до пакету законодавчих актів України про декомунізацію, виконком міськради ініціював зміну назв 23 вулиць Носівки з відповідними провулками. Ще 5 вулиць змінять свої назви в селах на території Носівської міськради.

На відміну від перейменувань, які були здійснені у нашому місті у 2001 році, нинішнє перейменування не передбачає збір підписів, або референдуми про залишення старої назви. На цей раз законодавством чітко передбачено, що всі назви міст, вулиць й інша топоніміка, пов’язана з комуністичним режимом та його ідеологами, мають бути перейменовані місцевими органами влади. Якщо місцева рада цього у встановлений термін не зробить, то її голова зобов’язаний зробити це своїм розпорядженням.

Проте, жителі вулиць, назви яких підлягають заміні, можуть до 21 вересня цього року подати свої пропозиції. Вони подаються у відповідності до порядку встановленого розпорядженням Кабінетом Міністрів України №989 від 24.10.2012 року, у письмовій формі з необхідними обґрунтуваннями.

Наша група пропонує, зокрема, перейменувати вулиці Червонокозачу на Стрілецьку, Фурманова на Грушевського, 9 Січня на Героїв Крут, Пархоменка - на Сергія Шишка, художника- земляка, Шевченківського лауреата, зрадника Іскри на козацького полковника - земляка Степана Пободайла.

Василь КИЯНИЦЯ, голова робочої комісії міської ради, директор СЮТ



Теги:декомунізація, перейменування вулиць, Носівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar