реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У ногу з часом

Голова облдержадміністрації відвідав Прилуцькі інтернатні заклади
Задовільним назвав стан підготовки інтернатних закладів Прилуцького району до нового навчального року голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, відвідавши їх у День знань 1 вересня.
У Яблунівській школі-інтернаті I-III ступенів, де навчаються діти, що потребують соціальної допомоги, керівник області ознайомився з матеріально-технічною базою закладу. Торік у ньому за рахунок коштів обласного бюджету встановлено газову блочно-модульну котельню, також до початку нового 2009-2010 навчального року оновлено меблі та навчальне обладнання на суму понад 150 тисяч гривень. Завдяки спонсорській допомозі італійської благодійної організації реконструйовано їдальню, зроблено капітальний ремонт гуртожитку та оснащено кімнати меблями.

Також Володимир Хоменко зустрівся з учителями та вихованцями навчального закладу, зачитав Звернення Президента України з нагоди Дня знань та переглянув святковий концерт. Вітаючи присутніх з новим навчальним роком, голова облдержадміністрації наголосив: в інтернатних закладах знаходяться особливі діти, які потребують особливої уваги, а отже турбота про створення комфортних умов для навчання і відпочинку – першочерговий обов’язок влади та педагогічного колективу. Він побажав учителям вдалого навчального року і радості від успіхів дітей, а учням - максимально використовувати потенціал свого навчального закладу, наполегливо працювати над досягненням поставленої мети і досягти здійснення найсміливіших мрій і бажань.
У подарунок від обласної адміністрації школа-інтернат отримала плазмовий телевізор та 3 комп’ютери.

А медична апаратура та холодильник стали подарунком для іншого закладу – Прилуцького обласного будинку дитини «Надія», який приймає дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком до 4 років, які страждають на органічні ураження центральної нервової системи. Там голова облдержадміністрації ознайомився з умовами перебування дітей, поспілкувався з працівниками будинку дитини та пообіцяв найближчим часом надати допомогу у вирішенні нагальних проблем закладу.
У прилуцькому дошкільному навчальному закладі «Дитячий будинок інтернатного типу» Володимир Хоменко також ознайомився з матеріально-технічною базою. Завдяки частковому ремонту опалення, водопостачання, душових та туалетних кімнат, заміні дверей, віконних блоків на сучасні склопакети, облаштуванню приміщень виховних груп новими меблями, умови проживання, навчання, ігрової діяльності маленьких вихованців стали комфортними та зручними. У закладі також функціонує соціально-реабілітаційний оздоровчий комплекс, що дає змогу значно покращити стан здоров’я вихованців та реабілітацію дітей-інвалідів.
У подарунок до свята закладу подаровано плазмовий телевізор.

Говорячи про стан освіти в цілому по області, Володимир Хоменко зауважив: рух вперед помітний, але цього замало для створення належних умов перебування наших дітей в навчальних закладах та формування досконалої моделі надання якісної освіти на Чернігівщині.
«Того, що ми робимо сьогодні для освітньої галузі, недостатньо для неї. Ми повинні крокувати у ногу з часом та встигати за суспільними процесами і перетвореннями, щоб готувати учнів до майбутнього життя. Ми докладаємо максимум зусиль для покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, утеплення шкіл, зменшення енергозалежності, підвіз учнів і вчителів, але найголовніше – нам треба підняти якість освіти, дати новий імпульс для покращення навчального процесу», - підкреслив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації









Коментарі (0)
avatar