реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Ніжині вулицю назвали іменем Олександра Мацієвського

Вулиця 3-ій мікрорайон стала відтепер зватися іменем Героя України, який в останні хвилини життя кинув в очі російським окупантам горде «Слава Україні!» - Олександра Мацієвського.

"28 березня під час сесії Ніжинської міської ради, депутати прийняли рішення про перейменування вулиці 3-й мікрорайон на вулицю імені Олександра Мацієвського – новітнього Героя України, останніми словами якого були "Слава Україні!", - написав міський голова Ніжина Олександр Кодола у мережі Фейсбук.

Минулого року процес перейменування вулиць у Ніжині розпочався з метою очищення від імперської та радянської топоніміки - було перейменовано ряд вулиць. Але надалі перейменування зупинили, оскільки війна триває і, на жаль, захисники України ще гинуть. Проте щодо вулиці Олександра Мацієвського рішення було прийнято, оскільки він визнаний указом Президента Героєм України. До речі, міський голова повідомив на сесії, що після знаменитого відео героя до міста приїздили багато іноземців, шоб більше дізнатися про героїчного українця.

На сесії також оголошено, що після закінчення війни Герою України Олександру Мацієвському буде споруджено пам’ятник та відкрито меморіальну дошку на будинку, де він проживав.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Ніжинська міська рада, російсько - українська війна, Олесандр Мацієвський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar