реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У німецьку владу прийшли проросійські нацисти

Меркель залишається при владі. Хто ще зайде до Бундестагу і як це вплине на відносини з Україною
Німеччина обрала новий парламент і канцлера. Найбільше голосів отримав партійний блок Ангели Меркель, забезпечивши їй четвертий поспіль термін на найвищій посаді в країні.

Водночас уперше після Другої світової війни до німецького парламенту увійшли крайні праві сили. Підрахунок голосів ще триває.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Ангела Меркель залишиться канцлером Німеччини - це головний результат парламентських виборів у Німеччині. Партійний блок ХДС/ХСС хоч і втратив відчутно рейтинг порівняно з минулими роками, однак все ж набрав найбільше - близько 33%, що гарантує наступний термін для Меркель. Її головний конкурент - соціал-демократ Мартін Шульц - здобув історично найгірший показник для своєї партії - близько 20%.

Утім, у найбільшому виграші від цих виборів - ультраправа антимігрантська і проросійська партія "Альтернатива для Німеччини". Історичний момент - ультраправі вперше в парламенті з повоєнного часу й одразу на третьому місці. Лідери партії плекають тісні відносини з Росією і вимагають скасувати антиросійські санкції. Такий результат ультраправих - удар по Меркель.

"Перед нами тепер велике випробування, до парламенту увійшла "Альтернатива для Німеччини". Ми проведемо глибокий аналіз, бо хочемо відвоювати виборців в АДН, вирішуючи проблеми та дослухаючись до їхніх переживань, а іноді і страхів. Але головним чином - через добру політику", - сказала Меркель.

Єдина можливість сформувати уряд для Меркель - покликати в коаліцію Вільну демократичну партію і Зелених. Лідер вільних демократів під час виборчої кампанії пропонував де факто визнати Крим російським, щоби налагодити відносини з Росією. Тепер Німеччину очікують довгі тижні коаліційних переговорів. Одне відомо точно - із праворадикальною "Альтернативою для Німеччини" в коаліцію не хоче йти ніхто. ТСН



Теги:Німеччина, нацисти, проросійські сили, Ангела Меркель


Читайте також



Коментарі (0)
avatar