реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Крутах заявлено про відновлення Народного Руху на Чернігівщині

99-у річницю бою під Крутами відзначили вчора патріоти, щзо традиційно з'їхалися цього дня на поле бою.

Традиційно Українська Православна церква Київського патріархату - цього разу священики з різних міст та чолі з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм - пом'янули полеглих українських героїв.

Було зачитано Звернення Президента України Петра Порошенка до Українського народу у зв’язку з Днем пам’яті Героїв Крут.

Вже стало традицією хвилиною мовчання вшанувати пам’ять всіх захисників України, а також названих поіменно: студентів і гімназистів, що потрапили у полон і були розстріляні російсько-більшовицькими загарбниками, а також сучасних молодих бійців, які пішли в армію добровольцями зі студентської лави і повторили у наш час подвиг Героїв Крут. Це солдат добровольчого батальйону «Айдар» Вадим Жеребило з Мени, гранатометник 13-го окремого мотопіхотного батальйону Володимир Близнюк з Чернігова та кулеметник батальйону «Київська Русь» Микола Дегтяр з Бобровиччини.

Мітинг-реквієм розпочався з урочистого вручення ордену Богдана Хмельницького Третього ступеня начальнику зв’язку Третього окремого танкового батальйону старшому лейтенанту Фесенку Сергію Михайловичу, мешканцю м. Борзна Чернігівської області, який проходив військову службу в зоні АТО в місті Маріуполь, шахті Бутівка та місто Попасна. Його нагороджено за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов’язку, та з нагоди Дня Збройних Сил України.

Зі словами шани до захисників УНР зверталися голова обласної ради Ігор Вдовенко, перший заступник голови обласної держвної адміністрації Леонід Сахневич, народний депутат Олег Ляшко, представники міністерства оборони, голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков.

Голова обласної організації Народного Руху Микола Череп оголосив біля меморіалу захисникам України в Крутах про відновлення Народного Руху на Чернігівщині - того Руху, який багато років тому починав відродження пам'яті про подвиг крутянців і якого знову потребує Україна, що воює з окупантом.

Перед Монументом патріотичну концертну програму відкрив Василь Нечепа, народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т.Г. Шевченка, кобзар-лірник.

Унікальну експозицію відкрили в одному з вагонів музею - портрети загиблих героїв нинішньої російсько- української війни на снарядних ящиках.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Теги:Євстратій, крути, УНР, Микола Череп, Чернігівський Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar