реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Криму будується Київський патріархат

27 вересня 2013 року у Євпаторії за сприяння народного депутата України Едуарда Леонова та Кримської організації ВО "Свобода" відбулось освячення наріжного каменя та храму Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього (УПЦ КП).

"Українська громада відзначила 10 років з дня першого богослужіння в місті Євпаторія. Десять років віряни молилися на полі, благаючи Господа, щоби він благословив їх нарешті одержати свою церкву. Сьогодні православна церква святкує День Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього і сьогодні ми маємо новий храм. Це перша православна святиня, яка закладена в Криму за всіма канонами та правилами. І з'явилася вона завдяки зусиллям української громади Криму та за підтримки народного депутата Едуарда Леонова", – прокоментував Архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент.

В Євпаторії є три православні громади УПЦ Київського Патріярхату. "Це перша церква УПЦ Київського Патріярхату, яку будують у Криму, тому це дуже знакова подія не тільки для Криму, а й для всієї України. Адже храм – це місце, де люди об'єднуються", – наголосив голова Кримської "Свободи" Олександр Болтян.

Настоятелем нового храму буде Благочинний Північно-західного округу отець Ярослав. Відкриття храму відбудеться, коли закінчаться будівельні та оздоблювальні роботи.

Прес-служба Кримської організації ВО "Свобода"



Теги:Київський патріархат, Крим, Євпаторія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar