реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

У Козельці московський патріархат готує протистояння

9 червня, завтра, в четвер, з нагоди свята Вознесіння Христового о 9-30 біля Вознесенської церкви селища Козелець відбудеться святкове Богослужіння за участі архієпископа Чернігівського й Ніжинського УПЦ Київського Патріархату владики Євстратія (Зорі). До участі в Богослужінні запрошуються всі, хто вірить в Бога і в душі себе вважає українцем.

Натомість московський патріархат, який у Козельці представляє благочинний о.Михаїл Терещенко готує нагнітання релігійного протистояння з хресними ходами - кружляннями навкруг неїхньої церкви. Хоча в московського патріархату в Козельці є три храми, в тому числі поки що тимчасово належить і величний собор Різдва Богородиці.

Думаю, якщо о. Михаїл так заповзято виступає за московську церкву, проти української, якщо у нього вистачає тями і совісті розпалювати протистояння, то учасники війни з Росією та громадські активісти мають допомогти звільнити пам'ятку української національної архітектури - собор Різдва Богородиці від окупації російською церквою.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Козелець, Чернігівська єпархія, архієпископ Євстратій, релігійне протистояння


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Миша, наша з тобою юність відбулася у Носівці. Ти працював продавцем у магазині "Спорттовари", а я - молодим директором СЮТ. Потім ти очолював комсомольсько-молодіжний колектив твого магазину, а я - комсомольців РайВНО. Таке було життя тоді. Потім вся Носівка здивувалась, що ти, без відриву від роботи, таємно вивчився на священика і, залишивши магазин на покійного нині Колю Андрієнка, пішов служити Богу в Липовий Ріг на ніжинщині. Ми, з Миколою, який став на той час моїм кумом, були здивовані, але зрозуміли твій вибір і ту мужність, з якою ти це зробив. Куди там нам... І ось пройшли роки. Покійний Микола став патріотом України, головою Носівської РДА, написав книгу «Карби на серці», просякнуту патріотизмом і любов’ю до України. Він став Патріотом України. Я, за свої депутатські шість скликань у міській раді, також дещо зробив для становлення нашої Держави. Держави, у якій живуть наші діти і онуки, у якій житимуть наші правнуки і нащадки. Житимуть вільні європейці у європейській спільноті. Я мрію про це і вірю у це. Що ж сталося з тобою, що ти став завадою до цього руху? Навіщо ти тягнеш нас, разом з нашими нащадками, до «московії», до путіна? Ти усвідомлюєш ким ти стаєш до рідної землі, до свого роду?
avatar
2
Шановний автор, чому ж Ви особисто не поїхали в Козелець і на власні очі не побачили, що там відбувалося? Чому не висвітлили в новій статті про те, як в мирну хресну ходу священників та прихожан Козелецького собору Різдва Богородиці кидали петарди, як приїхали автобуси з незрозумілими людьми в балаклавах , як отець Михаїл з небайдужими прихожанами обороняють свою церкву від захвату ?? Ви вісвітлюєте лише однобічно, що є неправильно. Хоча , судячи з того, що дана газета підтримує УПЦ Київського патріархату, не дивно. А щодо отця Михаїла, раджу познайомитися з ним особисто і Ви зрозумієте, що це священник з великої літери, яких зараз, на жаль дуже мало.
avatar