реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Корюківці вчать читати

ММГО «Альтернатива» спільно із Спілкою української молоді в Україні за підтримки фонду NED, розпочинає реалізацію нового соціального проекту «Культурна родина – читаюча дитина». Проект переслідує дві рівновеликі цілі, перша – це проведення культурного заходу для всіє родини не тільки в Корюківці, а і в деяких населених пунктах району, друга – збір коштів на поповнення книжкових фондів сільських шкільних бібліотек.

Із особистого досвіду роботи на селі та спілкування з працівниками освіти, членам нашої організації добре відомо, що нові книги до сільських шкільних бібліотек потрапляють вкрай рідко, а ті, які там залишились ще з радянських часів, часто є морально і фізично застарілими. Бо ж хіба зможе конкурувати з яскравою телевізійною картинкою стара, пожовкла книга із чорно-білими ілюстраціями. От і виходить, що діти зовсім перестають читати книги, заповнюючи своє дозвілля телевізором, який, як відомо є не найкращим вихователем цінностей. Бо ж з блакитного екрану на дітей у дев’яносто дев’яти випадках зі ста, ллється купа бруду у вигляді насилля та аморальності.

Тому «Альтернатива» і ініціює збір коштів на купівлю нових, яскравих книг - пізнавальних енциклопедій і захоплюючих, добре проілюстрованих художніх творів. Бо тільки такі книги можуть заохотити школярів до читання, і в результаті посприяти їхньому моральному та інтелектуальному формуванню. Щоби зібрати необхідні для цього кошти, ми вирішили не тільки ставити скрині для збору у людних місцях (м-ни «Гаврюш», «Техно світ» та «Космохімія»), звертатися за допомогою до місцевих підприємців, запрошувати до співпраці благодійні фонди, а й влаштувати для людей свято, такий собі виїзний міні-фестиваль, відвідувачам якого запропонувати також пожертвувати посильну суму для купівлі книг.

Кожне свято являтиме собою міні-виставку виробів місцевих майстрів, майстер-класи з виготовлення красивих речей для дому, розважально-ігрову програму для наймолодших діток та різдвяну виставу з піснями, живою музикою і святковими декораціями, а насамкінець смачні частування для усіх охочих. Такі заходи ми плануємо провести в кінці грудня та на початку січня в Корюківці, Холмах, Наумівці, Сядрино та Олександрівці. Усіх бажаючих допомогти у реалізації проекту просимо телефонувати за номером 097 774 58 15.

"Сіверщина"



Теги:Альтернатива, читаюча родина, Холми, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar