реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Хлоп"яниках буде храм. Київського патріархату.

Єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон з архіпастирським візитом відвідав с. Жукля Корюківського району та с. Хлоп’яники Сосницького району. На запрошення Свято-Покровської громади с. Жуклі владика Іларіон очолив Божественну літургію. Нагадаємо, що це та парафія, яка нещодавно перейшла з Московського патріархату до Київського і навколо неї було так багато шуму.

Проведені роботи по зовнішньому благоустрою храму, але, найголовніше, відбулися зміни внутрішнього парафіяльного життя – до церкви почало ходити набагато більше людей, з’явилася молодь, діти. Радувало душу і те, що близько п’ятнадцяти діток причастилися Святих Христових Таїн. «Я не пам’ятаю, щоб на службі стільки дітей причащалось, - говорить прихожанка Марія Архипенко – ми вже відчуваємо, що храм став душею села, ми відчуваємо присутність Божу в нашому житті».

Після Божественної літургії єпископ Іларіон відвідав с. Хлоп’яники, де звершив чин освячення Хреста (на фото), біля якого планується незабаром відкрити та освятити Свято-Троїцький храм. У своєму слові до віруючих архіпастир розповів про важливість храму для людини та про спасительну дію таїнств, молитви та богослужінь, які будуть звершуватись у ньому. Також владика Іларіон відзначив самих активних членів громади благословенними архієрейськими грамотами. На згадку про важливу для села подію, парафіяни зробили спільне фото зі своїм архіпастирем.

За повідомленням прес-служби Чернігівської єпархії




Теги:ІЛАРІОН, Хлопяники, Жукля, Київський патріархат, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Добра справа! Женімо "патріарха" киРила!
avatar
2
Москалі приїжджали у Хлоп"яники? Якби їх погнали так як у Жуклі! Ох, летіли вперед паталатими головами і падали на ж...
avatar