реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У "ДНР" святкували звільнення від України

У вівторок в "ДНР" масово святкували "День звільнення Донбасу" - в контексті "звільнення від України".

Пушилін штовхнув спіч на Саур-могилі: "Мы находимся на вершине легендарной стратегической высоты, которая помнит эхо двух войн. Каждая победа давалась большим трудом, стоило это огромного количества человеческих жизней. Герои шли, совершали подвиги, порой сами не осознавая, что это будет значить для будущих поколений. Цена этих подвигов – наша свобода, да и просто возможность жить. Почтим память героев, погибших за наше с вами светлое будущее". Поклали квіти на могили терористів і катів, прийняли присягу юнармійців - наступного покоління терористів.

Святкування дійсно було масовим. Вони щиро і з повною віддачею живуть в реаліях "звільнення від України", вірять і переповідають одне одному жахи про "українських карателів" і "київський режим".

З їхньої точки зору, "мир" і тим більше "повернення" до жахливої України - це мазохізм і самогубство, муки, смерть і трагедія. Але Кравчук збирається туди їхати і "домовлятись".

Взагалі цікава ситуація: половина українців боїться реалізації заяв Зеленського щодо "повернення Донбасу" через небезпеку терористів, тотальну русифікацію і занурення в совок, плюс шалені економічні витрати і ще більш шалені соціальні претензії "ви нам винні, утримуйте нас". І всі поголовно "донбасити" бояться того ж - повернення під владу "київського режиму". Тобто, кілька мільйонів з того боку і 10-20 мільйонів з цього боку категорично не приймають саму думку про "повернення Донбасу" в тому вигляді, як це обговорюється, як повноправної адміністративної одиниці з повноправним населенням.

Може, час визнати, що з об'єктивних причин єдиний можливий сценарій з окупованим Донбасом - це заморожування конфлікту? Очевидно, аж до моменту розвалу Росії.

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ



Теги:Олексій Голобуцький, ДНР, російсько - українська війна, савур- могила, окупація Донбасу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar