реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Чернігові заступник голови провела перше засідання ДВК в приміщенні Партії регіонів. ОНОВЛЕНО

До дня голосування залишилося місяць, але вже сьогодні зрозуміло, що для партії влади в місті Чернігові закони не указ.
Так, частиною четвертою статті 33 Закону України «Про вибори народних депутатів» визначено, що перше засідання виборчої комісії скликається її головою не пізніш як на третій день після її утворення.
Вже на наступного дня, 27 вересня 2012 року, після створення ОВК №205 дільничних виборчих комісій, заступник голови ДВК №740992 від фракції Партії регіонів у Верховні Раді України Людмила Байдакова незаконно отримала списки членів ДВК з їх телефонами. В той час, як іншим головам ДВК – представникам не провладних партій - голова ОВК Валерій Солдатов від КПУ оголосив, що такі відомості будуть з технічних причин надаватися тільки з 12 години наступного дня.
Того ж вечора Л. Байдакова зателефонувала голові комісії Михайлу Панасенко від Української народної партії з пропозицією відмовитися від виконання обов’язків голови через стан його здоров’я (!?).
Наступного дня у п’ятницю, 28 вересня, вона без перешкод отримала в ОВК необхідну для проведення першого засідання ДВК документацію і достроково незаконно скликала на 17 годину вечора перше засідання ДВК.
У цих зборах взяли участь тільки 14 з 20 членів ДВК та член ОВК Сергій Соломаха від Української народної партії. Останній вказав на незаконність дій представника фракції Партії регіонів, але присутні на зборах члени ДВК, які переважають у складі ДВК, проігнорували ці зауваження.
Після складання присяги присутніми, на пропозицію Л. Байдакавої, вони одностайно ухвалили постанову про роботу на звільненій основі заступника голови комісії та члена комісії від фракції Народної партії у Верховній Раді України Олесі Коваленко, яка на цих зборах виконувала обов’язки секретаря. Присутня на цих зборах секретар комісії від Партії «Реформи і порядок» Ірина Лепеха працювати секретарем чомусь відмовилася.
Символічно, що збори членів ДВК під орудою регіонали Л. Байдакової і народниці О.Коваленко відбувалися в тому ж приміщенні за адресою вул. Київська, 14-А, де також розміщується Чернігівська міська організація Партії регіонів і її громадська приймальня

Більш того, учасники цих зборів не підтримали пропозицію члена ОВК С.Соломахи проінформувати окружну комісію щодо знаходження їх дільничної виборчої дільниці в приміщенні разом з суб’єктом виборчого процесу.
Таким чином, представники від фракцій Партії регіонів і Народної партії у Верховній Раді України Л. Байдакова і О. Коваленко незаконно узурпували оплачувані з бюджету посади звільнених членів на виборчій дільниці №740992.

І останнє!

29 вересня о 16 год. 50 хв. (ще до закінчення трьохденного терміну проведення першого засідання ДВК, визначеного законом) ОВК №205 призначила новогу голову цієї дільничної комісі. Однак при провладному складі ДВК у нього не багато шансів працювати на звільненій основі. Така ж ситуація виникне і з секретарем цієї дільничної комісії в разі заміни її Партіїю "Реформи і порядок".


Враховуючи провладний склад ОВК №205, сподіватися те, що в разі оскарження дій Л. Байдакової, окружна виборча комісія стане на бік закону не має жодних підстав.




І це тільки лише один з засобів взяття під повний контроль партією влади дільничних виборчих комісій, в яких їх представники за підсумками жеребкування не отримали посад голів або секретарів.

Чернігівська прес-служба партії «Наша Україна»





Коментарі (0)
avatar