реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові заклали церкву святого Івана - воїна

Семеро капеланів Православної церкви України на Ремзаводі у Чернігові заклали капсулу в основу майбутнього будівництва нового православного українського храму. Богослужіння очолив обласний благочинний ПЦУ, народний герой України, настоятель Всіхсвятського собору Ніжина Сергій Чечин.

Храм буде посвячений святому Івану - воїну.

Фото Олександра Бондарева

Довідка.
Як уточнив о. Євген Орда, капелан ОК "Північ", храм названо на честь Івана - воїна, якого ще звуть Руським. Він народився на Гетьманщині 1690 року, воював, жив у полоні в турецького аги. Навіть турки за життя називали його святим. Помер 1730 року у грецькому місті Прокопіоні і ховали його як архієрея. Через три з половиною роки його мощі, які виявились нетлінними, були перенесені в храм.
У 1930 році було закладено будівництво Храму Йоана Русина на острові Евбея. Завершилося у 1951, відтоді мощі покояться в храмі. До святих мощів Йоана Русина ідуть паломники з усієї Греції та інших країн.

У записах про нові чуда святого Йоана є дивні випадки: це і спасіння від корабельних аварій, і зцілення безнадійних хворих. Вже давно помітили особливу прихильність святого до дітей: із чудес, здійснених за його молитвами, найбільше радують численні випадки благодатної допомоги хворим дітям — зцілення від білокрів'я, онкозахворювань, паралічу, а також повернення дітей-наркоманів до нормального життя.



Теги:Іван воїн, Сергій Чечин, капелани, Чернігівська єпархія, пцу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar