реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові вшанували захисників України

Напередодні Покрови і Дня захисників і захисниць України у центральному сквері Чернігова, де стоять стенди з прізвищами та фотографіями загиблих воїнів нинішньої російсько – української війни керівники міста та області вшанували їх пам’ять. Пам’ять усіх, хто загинув, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

На знак поваги до патріотів були покладені квіти до меморіальних стел Героям Небесної Сотні й загиблим героям Чернігівщини — учасникам АТО/ООС, братської могили воїнів, полеглих восени 1943 року під час вигнання нацистських окупантів, пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України» та меморіалу на міському кладовищі «Яцево».

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус сказав: «Саме на Покрову українці століттями дякували захисникам та вшановували пам'ять полеглих борців за свободу. На жаль, наша держава і сьогодні вимушена відстоювати своє право на незалежність. Ми маємо про це пам'ятати щохвилини. Дякую тим, хто сьогодні стоїть в обороні. Низько вклоняюся перед батьками загиблих захисників. Вони завжди з нами. Перед ними ми відповідальні».

Представник територіального відділу Мінветеранів, учасник бойових дій в російсько-українській війні Володимир Мироненко передав голові ОДА копію «Книги пам’яті добровольців-захисників України» (на фото)

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко родинам дев’ятьох загиблих воїнів вручив відзнаки громади “Захисник України – Герой Чернігова».
Фото департаменту інформаційної політики Чернігівської ОДА



Теги:День захисників, російсько - українська війна, В'ячеслав Чаус, герої АТО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar