реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Чернігові вшанували пам’ять жертв політичних репресій. Фоторепортаж

18 травня 2012 року під Черніговом на 20-му кілометрі Гомельського шосе біля села Халявин Чернігівського району Чернігівської області на місці масового поховання жертв політичних репресій 1937-1938 років відбувся Жалібний захід до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

У вшануванні пам’яті невинно убієнних від рук сталінських катів взяли участь представники керівництва Чернігівської облдержадміністрації, облради, Чернігівської міської ради, Чернігівської райдержадміністрації і районної ради, установ й організацій, громадськості та делегація Чернігівської обласної організації Української народної партії.
Учасники заходу поклали квіти та вінки до Пам’ятного знаку жертвам репресій 30-40-х і початку 50-х років, хвилиною мовчання вшанували їхню пам’ять.
Керуючий Чернігівською єпархією Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій відправив заупокійну літію за жертвами політичних репресій. Він звернув увагу на те, що на цьому місці упокоїлись разом не тільки селяни, робітники, інтелігенція, священослужителі, але й також комуністичні функціонери й чекісти, виконавці вбивств.
Активісти УНП після завершення Жалобного заходу провели невеликий мітинг. Сергій Соломаха, заступник голови Чернігівської обласної організації УНП у своєму виступі наголосив, що в день шанування пам’яті репресованих сталінським режимом на цих похованнях повинні б були бути представники всіх політичних сил.
На думку С.Соломахи, це – чи не єдине місце, яке може і повинно об’єднати всіх, хто виступає за громадянське примирення української нації, повагу прав кожної людини, верховенство права в Україні.
Якщо українці, нащадки цих жертв, навіть на цих могилах не можуть зібратися разом і належно вшанувати їх, то про будь-яке примирення ветеранів Другої світової війни навіть мріяти марно!

У наш час необхідно зробити все для відновлення повноцінного функціонування демократії та права в Україні, прав людини, захистити країну від загрози повернення тоталітаризму з усіма жахами і злочинами.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП






























Коментарі (0)
avatar