реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові вшанували медиків ордену святого Пантелеймона

Орден Святого Пантелеймона – громадська відзнака, яка присуджується з 2017 року за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. На Чернігівщині цьогоріч нагородження обласних лауреатів відбулося в кафедральному соборі святої великомучениці Катерини.

Напочатку зібрання вшанувало пам’ять полеглих медиків та всіх загиблих у війні хвилиною мовчання, після чого секретар Чернігівської єпархії протоієрей Роман Кіник прочитав молитву до святого великомученика Пантелеймона та передав усім присутнім слова-вітання від керуючого Чернігівською єпархією, єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія.

До привітань також долучилися начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус, голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, командувач військ ОК «Північ» Дмитро Красильников, заступник директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова Сергій Сіромаха та генеральний директор Чернігівської обласної лікарні, заслужений лікар України, голова Чернігівської регіональної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» Андрій Жиденко.

Почесною грамотою Регіональної ради були нагороджені:

КОСЕНКО Максим Анатолійович – підполковник медичної служби, лікар-анестезіолог відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії (військова частина А3120);

ШЕВЧЕНКО Інна Григорівна – сестра медична загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Бахмацької міської ради;

ЗАХАРОВ Микола Павлович – лікар-хірург-онколог вищої кваліфікаційної категорії відділення онкологічної хірургії, урології та трансплантації комунального некомерційного підприємства «Чернігівський медичний центр сучасної онкології» Чернігівської обласної ради.

Переможцями регіонального відбору стали:

БОЯР Лариса Михайлівна – завідувач терапевтичного відділення комунального некомерційного підприємства «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради – у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків);

ВОЙТКІВ Тарас Ярославович – начальник медичного пункту механізованого батальйону 1-ої окремої танкової Сіверської бригади, лікар-хірург хірургічного відділення комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради – у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків).

Пресслужба Чернігівської єпархії



Теги:ордне святого Пантелеймона, Катерининська церква, Роман Кіник


Читайте також






Коментарі (0)
avatar