реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові відновлено роботу військового заводу

2 грудня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із журналістами відвідав цехи «171 Чернігівського ремонтного заводу», який після 12-річного простою (підприємство не отримувало замовлень на ремонт військової техніки) почав нарешті ремонтувати профільну військову техніку.

Як розповів очільник обласної представницької влади, ще минулого літа завод стояв на межі банкрутства, було запущено механізм його ліквідації, заборгованість по заробітній платні сягала 200 тис грн. «Цілком очевидно, що підприємство із понад 60-річною історією навмисно знищували, щоб заволодіти промисловими приміщеннями та землею в межах міста. Сьогодні цей вандалізм зупинено, прокуратура здійснює перевірку законності реалізації основних фондів підприємства попереднім керівництвом», - зазначив Миколи Звєрєв.

Екскурсію цехами відновленого ДП «171 Чернігівський ремонтний завод» провів його новопризначений директор Григорій Манойло. За словами керівника, за три останні місяці повністю погашено заборгованість з виплати заробітної плати працівникам заводу, проведено інвентаризацію матеріальних активів, досягнуто домовленості із замовниками про ремонт аеродромної техніки на 2015 рік. Про це повідомив відділ інформаційного забезпечення обласної ради.

На сьогодні підприємство виконує роботи по ремонту спеціальної техніки для потреб Міністерства оборони України в зоні АТО. З метою відновлення працездатності аеродрому «Півці» прийнято рішення про залучення заводу до ремонту та обслуговування спеціальної аеродромної техніки.

Григорій Манойло наголосив, що завдяки тісній співпраці з обласною радою, вдалося зберегти залишки заводу та вдихнути в його нове життя. Для Чернігівщини це додаткові робочі місця, поповнення бюджету, виконання замовлень, які дозволять зміцнити обороноздатність нашої держави.



Теги:замовлення Міноборони, Микола Звєрєв, Чернігівська обласна рада, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Все це дуже добре але за 12 років дерибану знищена санітарно захисна зона підприємства
avatar
2
пил в очи,Звєрєв показував журналістам давно продані цехи,в яких дійсно є робота.В ще не проданих заводських цехах гуляє вітер,немає навіть скла...Колін директор нічого не зробив...
avatar