реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові створено громадський оргкомітет до 200-річчя Тараса Шевченка

28 березня 2013 року у Чернігові під час проведення засідання правління обласної організації ВГО «Просвіта» імені Тараса Шевченка було створено громадський організаційний комітет із відзначення 200-річчя від дня народження великого Кобзаря.

Ініціатор – відомий просвітянин, голова Чернігівської обласної організації Української народної партії, народний депутат 4-го скликання Володимир Ступак. Він ще 9 березня цього року під час урочистостей з відзначення 199-річчя із дня народження Тараса Шевченка виступив із такою пропозицією.

Голова Чернігівської обласної «Просвіти» Василь Чепурний та учасники засідання правління її підтримали. Вони зауважили, що попередній досвід створення громадських оргкомітетів, зокрема, до 20-річчя Народного Руху та незалежності України,наочно показав вагому роль громадськості її та результативність.
Почалося формування складу громадського оргкомітету. До його складу вже увійшли Василь Чепурний, Надія Галковська, Валерій Сарана, Володимир Ступак, Володимир Ємець, Володимир Мороз, Юрій Соболь, Юрій Бондаренко (Ніжин), Віктор Лазар, Костянтин Іванов. До складу оргкомітету також запрошено письменників Ганну Арсенич та Михайла Ткача, освітян, діячів культури та мистецтва, лідерів чернігівських організацій патріотичних партій та громадських організацій.

Обласна організація УНП, чимало членів якої є просвітянами, повністю підтримала ініціативу «Просвіти» і звертається до патріотичних партій та громадських організацій з пропозицією делегувати своїх представників та сфомулювати пропозиції з відзначення в області ювілею Тараса Шевченка.

Пам’ятаємо заклик Великого Кобзаря: «Борітеся – поборете!»

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП





Коментарі (1)
avatar
1
Головним завданням громадського оргкомітету має бути спонукання обласної влади до виконання відповідних Указів Президентів України В.А.Ющенка і В.Ф.Януковича. Залишилося менше року до ювілею , а про впорядкування шевченківських місць - ні слова, грошей на це - ні копійки!
avatar