реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

У Чернігові радикальні екологи провели шипування

На сайті чернігівських націоналістів, з’явилася інформація про те, що в ніч із четверга на п’ятницю, невідомими було проведено шипування дерев за адресою проспект Перемоги 119.
Нагадаємо, що на лівому березі Стрижня у Чернігові, у р-ні площі П’яти Кутів, біля баптистської церкви, наприкінці квітня почали зрізати дерева. Причина у тому, що ТОВ «Житлобудсервіс», директором якого є Григорій Пузан, запланувало спорудити на цьому місці багатоповерховий житловий будинок. Дозвіл на будівництво надали депутати попереднього скликання.
Шипування полягає в тому, що у стовбур дерева під кутом забиваються цвяхи за допомогою молотка - дереву це не шкодить і захищає від зпилювання. Як повідомляють інтернет-сайти шипування дерев – один з найефективніших методів захисту від знищення лісів, парків, скверів та алей. Зашиповане дерево може вивести з ладу бензопилу, яка наткнеться на цвях та зламається, правильне шипування надзвичайно ускладнює процес вирубування лісу, або ж взагалі його унеможливлює.
Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:націоналісти, Екологія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Без сумніву актуальна тема, пане Олександре! І рекомендації теж своєчасні і дотепні, хто ніколи не бачив, що то є такий вдалий захист зелених насаджень. Колись, років двадцять тому, я спостерігав цікаву картину. За Десною, у Биринському лісництві, значні ділянки лісу мали повноцінний вік стиглості- за 100 років і були не спиляні!? Мені самому довелось зрозуміти причину цього. Коли на сільську лісопилку ми привезли для розпиловки хлисти, то завідувач пилорамою-чоловік літній і досвідчений, знаючи з якої ділянки ліс, не був у захопленні, на відміну від мене від товстих і гарних колод!? Виявляється, що той старий, ще панських часів ліс, був сильно "побитий" осколками снарядів, мин у серпні-вересні 1941 року. Це якраз там спробували чинити опір кинуті на призволяще залишки військ 13 радянської армії.Отже така історія заповідного лісу у Селі Бирині Новгород-Сіверського району . А ваші пропозиції мають взяти всі, кому дорога природа, щоб її уберегти від масового знищення.Дякую.
avatar
2
Ну, поламають пару пилок, але ж від знесення не відмовляться. На обрії - чималенький "вихлоп" з багатоповерхівки.
avatar