реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Чернігові на День Перемоги чиновник порушив закон із власної ініціативи

9 травня 2012 року, як і рік тому, на будинку Новозаводської районної у м. Чернігові ради поряд з державним прапором було встановлено прапор червоного кольору.

Тому вже 10 травня Чернігівська обласна організація Української народної партії відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», звернулася з запитом до Новозаводської районної у м. Чернігові ради надати інформацію про те, на якій підставі, за рішенням якого органу чи посадової особи вивішувався недержавний прапор на цій установі, за які кошти і за скільки він був придбаний установою або від кого і коли отриманий.

Надаємо повний текст відповіді на цей запит, отриманий обласною організацією УНП за №ПІ-4 від 11 травня 2012 року, за підписом голови Новозаводської районної у місті Чернігові ради Олександра Атрощенка.


«Запит на інформацію розглянутий.

Повідомляємо, що районною у місті радою, її виконавчим комітетом, посадовими особами не приймались рішення і не видавались - розпорядження щодо офіційного підйому у День Перемоги копії Прапору Перемоги на адміністративній будівлі районної у місті ради.

Копія Прапору Перемоги, що згідно із Законом України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній Війні 1941-1945 років» є символом перемоги над фашистською Німеччиною, була вивішена на будівлі ради у День Перемоги 09 травня 2012 року за усною вказівкою заступника голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради-керуючого справами виконкому, не погодженою з головою ради.

Копія Прапору Перемоги безкоштовно отримана районною у місті радою від районної організації КПУ».


Отже, 9 травня 2012 року на День Перемоги чиновник порушив закон із власної ініціативи – саме такий висновок можна зробити з відповіді голови Новозаводської районної у місті Чернігові ради Олександра Атрощенка.

Можна тільки співчувати Новозаводській районній у місті Чернігові раді, що ще в складі її керівництва є такі ініціативні порушники ЗАКОНУ. Водночас громадськість цікавить, чи понесе порушник відповідальність за свої протиправні дії, як це прийнято у правовій державі?

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП




Нагадаємо, що згідно «Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним зверненням голови УНП Юрія Костенка щодо офіційного тлумачення окремих положень підпунктів 1, 2 пункту 1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги» від 16 червня 2011 року (Справа № 1-23/2011) використання «прапора перемоги» під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить чинній Конституції.
Більше того, у ст. 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» чітко визначений перелік урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, місце та дати суспільного використання копій Прапора Перемоги органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об'єднаннями.
Це – покладання вінків до могили Невідомого солдата у місті Києві та інших пам'ятників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.
Такі заходи повинні відбуватися лише у День Перемоги й інші дні, пов'язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, а також у дні визволення та дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.








Коментарі (4)
avatar
1
У відповіді приховано ім'я чиновника-порушника, тому голова райради О.А.Атрошенко - теж порушник.
Оце і є радянське самоврядування в дії, за яке обома руками соціалісти-комуністи.
avatar
2
Разделяй и властвуй, сей рознь между своими поданными - неужели таковы принципы правителей наших стран - осколков бывшего СССР? Гнобить в тюрьмах тимошенок, магнитских, ходорковских, заткнуть рот протестующим на майданах в Киеве и Москве - для этого много ума не надо. Не надо много ума и для вытравливания из народной памяти того, что объединяет соседствующие народы. Но если поступки людей, верных общей гордости русских и украинцев, всех других народов расколовшегося Союза, входят в противоречие с законом, если такие люди становятся в глазах функционеров народной (неужели действительно народной?) партии нарушителями, самоуправцами и чуть ли не врагами Украинской державы и украинского народа, может быть, лучше было бы пересмотреть требования закона? И кстати, чтобы быть верным памяти нашего общего трагически героического прошлого, совсем не обязательно быть коммунистом. Достаточно быть просто честным человеком. Человеком, имеющим честь и совесть.
Владимир из России, предки которого в 17-20 вв. жили на Черниговщине.
avatar
3
Владимире, якщо Вашою логікою керувалися усі, то, наприклад, 18 травня 2012 р. в день шанування пам"яті репресованих сталінським режимом на похованнях біля Холявина в Чернігові, крім УНП, були б і КПУшнікі, і КОДівці, і всі-всі. Бо це чи найкраще (може єдине місце) для початку процесу об"єднання української нації на спільних цінностях. Там у безіменнних могилах разом лежать тисячі селян, робітків, інженерів, священослужителів, а також "істінних" більшовиків і їх катів нквдістів, які всіх їх знищили в ім"я "світлого майбутнього".
Всі вони - жертви людиноненависницької тоталітарної комуністичної ідеології, яка підштовхнула світ до Другої світової війни. І таких могил безліч!
Якщо на цих могилах не можуть досі примиритися їх нащадки, то про будь-яке примирення учасників Другої світової війни (точніше тих хто на цьому робить політику)і їх нащадків мріяти навіть зарано!
avatar
4
Якщо чиновник порушив закон із власної ініціативи, то як мінімум - з речами на вихід з держслужби. Але такі як Атрошенко мають людей за дурнів. Вони не виконують закони, а користуються ними у своїх цілях.
avatar