реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

У Чернігові говорили про кохання

Зараз всі говорять про економічні кризу, тотальне безробіття, занепад виробництва та політику, але статистика «Зі 100 подружніх пар 58 розлучаються» примушує замислитись над питаннями: Чи гроші – найголовніше? Як ми взагалі можемо говорити про розвиток країни, якщо маємо проблеми в тому, що є основою будь-якого суспільства – сімейних відносинах?
Лише декілька годин семінару-тренінгу зі львів’янин Адріаном Буковинським, що відбувся 11 жовтня зі ініціативою Народно-демократичної ліги молоді та підтримки Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, змусили мене серйозно замислитись над цією проблемою.
Головна причина розлучень – просто неготовність людей, що одружуються, до подружнього життя. У кожного з них свої аргументи. Але все-таки варто нагадати, що тільки кохання може стати достойною причиною зв’язати своє життя з іншою людиною. І тут-таки виникає питання « Що ж таке кохання?». Скільки людей - стільки думок, але, маю надію, що кожен погодиться, що кохання ― це присвячення свого життя іншій людині, бажання піклуватись про неї та присвятити їй своє життя. Часто трапляється, що ми просто плутаємо кохання з закоханістю. А закоханість – палкий вогник, що штовхає нас на шалені вчинки, але ця закоханість, на жаль, дуже часто просто перегорає. І помилка багатьох в тому, що вони вступають в шлюб не розуміючи цієї різниці й тим самим можуть, на превеликий жаль, зруйнувати життя не тільки собі.
Задля хороших стосунків потрібно багато працювати, варто тільки захотіти.
В вирі шаленого ритму нашого життя ми забуваємо просто виявляти та демонструвати свої почуття коханим людям. Іноді лише декілька добрих слів можуть відкрити великий потенціал вашої близької людини, окрилити її, дати бажання робити добро Вам у відповідь.
За роботою, навчанням, іншими, нібито важливими, речами ми не встигаємо приділяти коханим свій час, адже він для нас такий цінний. Але, задумайтесь, що для Вас важливіше: кар’єра чи сім’я? Адже не важливо наскільки Ви успішні в своїй роботі, та яких успіхів в ній досягли. Вам в будь-якому разі захочеться домашнього тепла, затишку, кохання та порозуміння в сім’ї. Приділяйте коханим свій час – це зблизить вас та зробить щасливими.
Подарунки-подарунки… Здавалось, нібито і не дуже важливо, але як приємно усвідомлювати, що людина витратила свій час, бажання, вона думала про Вас аби зробити подарунок. Це так просто, і не обов’язково витрачати великі кошти, адже, як-то кажуть, головне ― увага!
Приємно, погодьтеся, піклуватись про кохану людину, допомагати їй, підтримувати. Це дуже зближує.
Кохайте своїх рідних, в момент печалі та суму - обійміть та будьте поруч. В момент щастя всміхайтесь разом. Та завжди пам’ятайте, що нема межі любові.
Враження Голови ЧОО НДЛМ Щерби Олександра від семінару «За збереження родини»:
Сімейне життя – це те до чого ми всі на рівні підсвідомості прагнемо і уявляємо що наше життя буде наповнене щастя та любові, але чомусь де-факто маємо 58% розлучень в Україні…
Хто з нас запитує, що таке «любов», у відповідь на слова: «Я люблю тебе»? А якщо дві людини його розуміють зовсім по іншому? Хто із нас задумувався над тим, що сім`я – це найважливіша річ у житті людини, до якої також потрібно готуватися, вчитися? Наше уявлення про сімейні цінності формуються на прикладі батьків та, досить часто, під впливом ЗМІ, а як бути молодим людям у кого приклад сімейного життя батьків є невдалим? Як бути дітям із 58% сімей, що розлучились? Без спеціальної підготовки до сімейного життя, розуміння основи що таке «кохання», «мова кохання», як розібратися в емоціях а значить діях свого партнеру практично не можливо зберегти кохання протягом всього життя.
Семінар «За збереження» дав відповідь на багато питань та змінив стереотипні погляди на сімейне життя, особисто я, після закінчення семінару змінив свої погляди на сімейне життя, на те на яких принципах та засадах потрібно будувати відносини, розібрався із проблемами, які виникали у стосунках.
Анастасія Прохоренко



Теги:Кохання, Захоплення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar