реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові екоактивісти почали переробляти пластик

Перша майстерня з переробки пластику відкрилася у Чернігові за підтримки посольства Чехії в Україні та Національного університету «Чернігівська політехніка».

Її й облаштували саме на території університету. Зветься майстерня «Пластик Фантастик».

«Проблема забруднення пластиком велика і актуальна, як в Чехії, так і в Україні. Цей проект цікавий. Можна дати пластику друге життя і отримати щось гарне», – зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Чеської республіки в Україні Радек Матула на відкритті майстерні.

До речі, Чехія співпрацює з чернігівськими екоактивістами вже третій рік – починали зі збору вживаних батарейок, а тепер реалізують більш масштабний проект. Чернігівська майстерня буде переробляти сім видів пластику.

І як розповів керівник громадської організації «Еко - місто» Сергій Безбородько, якісь види будуть перероблятися в цікаві речі, як, скажімо, настільні ігри для дітей, а якісь будуть віддані на утилізацію. Спеціальне обладнання спочатку подрібнює пластик на крихту чи гранули, а тоді листи пластику запікаються під термопресом. Далі вже можна отриманий матеріал використовувати для серійного виробництва пластикових деталей.

"Голос України"



Теги:Україна - Чехія, Пластик, Екологія, переробка сміття


Читайте також



Коментарі (0)
avatar