реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Тримати порох сухим!

Зрозуміло, що Президент України Петро Порошенко обіграв цією фразою своє прізвище. Але всі деталі під час коронувань\інавгурацій мають символічне значення. Пам'ятаєте, як Януковича бемцнули двері Верховної Ради? Отож бо.

Або голубка, випущена Римським Папою Франциском Першим після молитви за Україну - на неї напало двоє хижаків: один тільки скубнув, а другий вирвав пір'я з хвоста (Крим), але біла голубка вирвалася. А ви кажете...

Після перемоги в гібридній російсько- українській війні Україні все одно доведеться дійсно тримати порох сухим: Росія нікуди не дінеться від наших кордонів, Росія не перестане бути імперіалістичною. Точніше: коли перестане - розпадеться. До того йдеться. Але Україна не готова до розпаду РФ: ми ще не уяснили свою задачу утримання українських анклавів на російській території - Зеленого і Сірого Клину, Тюмені, Кубані, Вороніжчини, Стародубщини тощо. Утримання, звісно, не в стилі військових агресій, а в стилі 21 століття.

Порох треба буде тримати сухим, бо ніяке НАТО нас не порятує - недарма країни Балтії запереживали за свою безпеку після окупації Росією Криму. Бо зрозуміли - НАТО не зможе воювати в дивній війні, коли засилаються терористи і активуються старі кагебістсько- ефесбешні кадри. Війни минулих століть, коли війська Вермахта марширували полями Франції чи України, вже не буде. А відтак ніяке НАТО не зможе включатися в дивні, неоголошені війни.

Порох має бути сухим, бо під час грядущого розпаду РФ до нас полізе дебілізоване імперсько- путлєрівською пропагандою населення.

Порох має бути сухим, бо Україна тільки здобувається на свою армію - всі попередні президенти, хто більше (Янукович), хто менше (Ющенко), тільки валили національні збройні сили. Буквально за три- чотири місяці ми побачили як формується своя армія і свій флот. Ще багато треба чистити агентів Росії, ало початок покладено.

Порох має бути сухим у найголовнішій оборонній сфері - інформаційній. Адже в сучасному світі інформаційна безпека стає на першому місці, посуваючи силовий блок. Скажімо, по факту Росія війну в Грузії виграла, але в інформаційному плані - програла.

Україна має всі шанси виграти інформаційну війну з Росією на своїй території та за кордоном західним. Складніше - виграти таку війну в інформаційному полі Російської Федерації. Але - цілком можливо, якщо продумано діяти, доносячи правду не взагалі до росіян, а до казанських татар, до башкирів, до поморів, калініградців, кубанців тощо.

Знаково, що звільнилася з Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар - може, вона й хороша журналістка, вона правильно говорила і про національну інформаційну безпеку, але не змогла нічого зробити ефективного в силу нерозуміння командою Турчинова - Яценюка сучасних задач інформаційної війни. Власне, люди такого рангу і не знають реальної ситуації на фронтах інформаційно війни...

Порох треба тримати сухим, бо ще нікуди не поділися з України відверті вороги - комуністи і московська церква. В останній хоч якісь зміни йдуть закулісні, а коммі, як були відвертими негідниками на услуженії Кремля - так ними і лишилися. Ось тільки відпочивати вождь Симоненко чомусь поїхав не в Сочі, а в Барселону...

Промова Петра Порошенка - сильна. Це промова МОГО Президента. І про мову, і про Крим, і про Європу (хоча я й не вважаю, що ми маємо йти до Європи тоді, коли з нас Європа і починається), і про російську окупацію. Класно себе вів Президент України і серед європейських лідерів у Варшаві та Парижі. Тепер - до діла. Вичищати конюшні совєтсько- російського духу і освіжати Україну вільним духом свободи.

Петро Порошенко почав і закінчив інавгураційну промову словами "Слава Україні!". А коли стояв біля святої Софії перед почесною вартою - навіть пустив скупу чоловічу сльозу.

І ще раз про символи - перегрітий на сонці вояк впустив зброю перед Президентом Петром Порошенком. Це теж знак: війна з Росією закінчиться. Зброя буде в казармах. Бо порох треба тримати сухим.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Теги:сухий порох, Пептро Порошенко, інавгурація Президента, російська окупація, Крим


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Головне, як зможе активізувати Президент народ. Причому, не тільки і не стільки через майдани, а в повсякденному житті.
avatar