реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Треба відібрати у пенсіонерів право голосу на виборах!

Ганебні вибори по 205 чернігівському округу перпеплюнули всі попередні ганьби виборчої боротьби, навіть вибори у Мукачево, проведені у стилі кума Путіна - Медведчука. Адже в Чернігові і гроші, і зброя, і гречка, і підроблені печатки гуляють собі вільно...

Більшість політичних оглядачів вважають панацеєю від такого маразму ліквідацію мажоритарних виборів і перехід на суто партійні. Проте і цю рахубу ми бачили - зрештою, партії також будуть займатися підкупом тих же пенсіонерів, які й вибирають нам завжди то Кучму, то Януковича, то "пєнсіі абєщал", то "парядак навєдьот". А ми вихаркуємо кров'ю майданів - ті, хто своїми податками тих пенсіонерів утримує. І думаєте сьогодні в Чернігові щось путнє виберуть ті, що билися за халявну гречку і продавали свій голос за 400 гривень "соціальних угод"?!

Тому, як на мене, вихід один - перейти на принцип голосування у Данії. Тобто право голосу повинні мати виключно платники податків - ті, хто утримує державу і, відповідно, повинен виборами вирішувати її шлях. Автоматично відпадуть пенсіонери та безробітні - ті, кого найлегше купити і обдурити.

А пенсіонери теж братимуть участь у виборах - агітаторами, членами комісій і досить. Вони своє вже відголосували і на наші голови навибирали...

Мені оце дивно - всі ці наші політики шляються по загряницях, як молодиця по базару, а таких елементарних речей на заході не бачать. Оце зараз у Чернігові пасуться по ресторанах більше півтори сотень діючих нардепів - може, їх примкнути в одному з них та змусити проголосувати?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:пенсіонери, вибори, виборче право, округ 205


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Моя мама в черзі за гречкою не стоїть, бо знає, що забезпечать діти і внуки. У тих нещасних, що годинами стояли  за продуктами, мабуть,  дітей та онуків немає, або живуть ще гірше за батьків. Заберіть у стареньких ще й право голосу, і так вже багато забрали новоявлені "державні діячі". Можна  далі  йти, за прикладом давніх диких азійських  країн обмежити право на життя. Дожив до певного віку і хижим звірам на корм. Ганьба автору!
avatar
2
Повністю згоден з автором: як правило розумові здібності старих вже далеко не ті що 20-30 років тому. Чому приміром 17-літнім не можна голосувати, а 90-річним маразматикам, які до того ж голосують за позавчорашній день, або продаються бандитам за гречку - зелена дорога? А були ж випадки й смертей пенсіонерів у тисняві на виброрчих дільницях. Тому я тільки - за. Краще би турбувалися владці, щоб їм, електорату, була пристойна пенсія і медобслуговування.
avatar