реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Toyota: гібридний двигун не до добра…

Японський автоконцерн Toyota має чималі неприємності. Авторитет виробника якісних машин похитнувся. Не так давно через дефект педалі газу було відкликано з продажу чимало машин, а цієї зими виявилися негаразди з гальмами.

Щоправда, проблема притаманна лише моделі Toyota Prius. Десятки власників цих машин з гібридним двигуном у Японії та Північній Америці скаржаться на проблеми з гальмами. Виявилося. Що під час їзди по нерівних та замерзлих дорогах гальма «Пріуса» працюють нестабільно.

Третє покоління моделі Prius вважається бестселером. В Японії Toyota продає найбільше саме цих машин. Завдяки поєднанню бензинового двигуна з електричним машина надзвичайно економічна. За даними виробника, вона споживає лише 3,9 літра бензину марки А-95 на 100 кілометрів. Щоправда, за економічність треба платити. У Німеччині базова версія Prius із двигуном у 136 кінських сил коштує 24 тисячі 950 євро.

Продаж Toyota в США обвалився

Через проблеми з педаллю газу Toyota в ці дні проводить одну з найбільших акцій з відкликання машин в історії автомобілебудування. Майже вісім мільйонів авто в усьому світі буде перевірено в автомайстернях. Причиною стала серія випадків у США, коли педаль газу в автомобілях Toyota заклинювало, що нібито призводило до аварій та смертельних випадків.
Ці проблеми вже призвели до стрімкого зменшення числа проданих автомобілів Toyota у Сполучених Штатах. Серед лідерів американського ринку – місцеві виробники General Motors та Ford.

За повідомленням Reuters / mid




Теги:гібридний двигун, педаль газу, Японія, США, toyota, toyota prius


Читайте також



Коментарі (0)
avatar