реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Томос - це духовне НАТО

Людина я не реліґійна. До церкви не хожу. І мені б мало бути по фіг той Томос із тією автокефалією. Але я розумію одну просту і банальну річ. Церква в нашій ситуації це не духовна інституція, а політична. В першу чергу московський патріархат на нашій території. Тому думаю, що отимання нами Томоса - це ще один гігантський крок від Москви,від її брудних імперських лап. Можливо, за своїми стратегічними наслідками це більше, ніж асоціація з ЄС і безвіз разом узяті. Хіба що вступ до НАТО можна було б прирівняти до такого кроку. Томос - це теж НАТО, тільки духовне.

Крім просто відриву від Москви центр світового православ'я поступово перейде до Києва. Мало того, я зроблю сміливий прогноз: центр слов'янської цивілізації поступово повернеться до Києва. Тут він був колись. Тут його місце нині. Москва не здатна грати таку роль.

Оці всі Новинські, Деркачі і Медведчуки, попри свій божевільний матеріальний ресурс від Кремля, нічого тут не зможуть зробити. Вони лише можуть, як Моськи, крутитися під ногами у каравану, який рухається в певному напрямку. Всі їхні нікчемні спроби зупинити цей процес приречені на провал.

Тому сьгоднішня новина про те, що Варфоломій повідомив Кірілу про рішення надати Томос українській церкві є дуже обнадійливою новиною. Мабуть, перешкодити цьому може тільки вбиство Варфоломія, на що Москва, звісно, здатна. Тож, навіть не релігійним українцям треба в цей час молитися за те, щоб Бог зберіг Варфоломія. Дай,Боже, йому здоров'я і довгих літ.

PS. Не можу стриматися від зауваження для прихожан Церкви святої зради. Звісно, все це робиться за вказівкою з Кремля, або від Фірташа з Могилевичем.

Юрій ЛУКАНОВ



Теги:Томос, Юрій Луканов, автокефалія, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar