реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Той, хто ухиляється, платить більше

Працівники управління податкового контролю юридичних осіб при проведенні перевірок суб’єктів господарювання Чернігівської області виявили схему ухилення від сплати податкових зобов’язань.

Чернігівське підприємство, яке оптом торгує крупами та зерновими, завищило задекларовані витрати за рахунок включення вартості придбання послуг на суму 520 тис.грн. Зокрема, до витрат включені придбані у російського підприємства агентські послуги на суму 430 тисяч гривень.

В ході перевірки встановлено, що ці послуги придбані без фактичної потреби в них та не стосуються господарської діяльності підприємства. Первинні документи, які підтверджують виконання послуг, для перевірки не надані.

До складу витрат також включено 90 тисяч гривень, які ніби-то витрачені на перевезення крупи та зерна херсонським автоперевізником. Під час перевірки встановлено, що первинні документи, виписані херсонським транспортним підприємством, не відповідають вимогам Закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні". Крім того, на запит податківців з ДПІ у м.Херсоні повідомили, що транспортне підприємство відсутнє за місцем реєстрації, податкова звітність за період, який перевіряли, не подана, основні засоби, зокрема автомобільний транспорт, у підприємства відсутні.

За встановлені порушення підприємству Чернігівської області нараховано сплатити до бюджету 160 тис.грн. податку на прибуток, з них 130 тис.грн. - основного платежу та 30 тис.грн. - штрафних санкцій.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області



Теги:штрафи, ухиляння від податків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar