реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Тоді не було олігархів...

30 років тому парламент Української Радянської Соціалістичної Республіки почав будувати Незалежну Україну. Рівно 30 років тому, 15 травня 1990 року почав роботу новий парламент України.

До Верховної Ради УРСР серед інших вперше були обрані «зеки» (не такі, які інколи нині стають депутатами), -а дисиденти - політичні в’язні, які боролись за вільну Україну, справжній цвіт нації. І серед комуністів звісно були обрані не найгірші. Та й моральні принципи ще не зникли. Колективний розум парламенту був, на наш погляд, найвищий, хоч не сиділи тоді в сесійній залі випускники Оксфорду та інших закордонних політичних шкіл. Також не було й рестораторів, інших весільних тамадів…

Я теж вперше 30 років тому в цей день зайшов у парламент, правда не депутатом, а фоторепортером, як і нині. Благоговіння відчував хіба що перед дисидентами – героями людського духу.

У всякому разі в тому першому скликанні не зважаючи на монобільшість комуністів, було змагання інтелектуалів, а не олігархів, які утримують кнопкодавів. І в політичних дискусіях часто перемагала розумна думка, а не силовий нахрап та закулісні інтриги.

Олександр КЛИМЕНКО



Теги:державотворення, дисиденти, Верховна Рада, олігархи, група 239, народна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar