реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Недолугою назвала Чернігівська обласна рада державну політику

"Недолуга державна політика протягом всіх років після запровадження заходів Земельної реформи, яку блуо започатковано 15 березня 1991 року" -- так сесія Чернігівської обласної ради у своєму зверненні визначила діяльність президентів та урядів за роки незалежності України.
В умілих господарів, -- наголошується у зверненні до Верховної Ради, Президента та Кабінету міністрів, -- землі Чернігівщини давали б наповнення місцевих бюджетів. Проте насправді область отримує мізерні надходження. Причина, на думку депутатів обласної ради, в інвесторах:" З їх приходом значна частина сільських жителів втратила робочі місця, були ліквідовані сільгоспідприємства, агрофірми, окремі галузі, наприклад цукрова, взагалі майже зникла".

Через дірки в законодавстів сьогодні тисячі гектарів землі використовуються без укладення договорів оренди. Порушникам вигідніше сплатити мізерні штрафи, ніж офрмляти законне користування. В той же час досі не прийнято закону про земельні аукціони, хоча відповідні законопроекти давно на розгляді Верховної Ради.




Теги:оренда землі, земельна реформа, Верховна Рада, обласна рада, олігархи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar