реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Тігіпко відбере допомогу у матерів -одиночок з велосипедами

У грудні Кабінет міністрів планує запровадити непрямі методи оцінки доходів громадян.
"З 1 грудня на всю країну буде поширений експеримент по непрямій оцінці доходів громадян, які претендують на соціальну допомогу", - заявив міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Перевірятимуть матерів-одиночок, які претендують на соціальну допомогу. Інспектори управлінь праці і соціального захисту будуть опитувати сусідів про доходи матерів-одиначок.

Соціальну допомогу не призначатимуть тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт з використанням дорогих будматеріалів. Також інспектори будуть цікавитись наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин та отриманням грошових переказів з-за кордону.

Цей метод вже застосовується з квітня в трьох областях - Волинській, Кіровоградській та Чернігівській.

За результатами тих оцінок лише кожна четверта мати-одиначка дійсно потребує допомоги, а реальні доходи трьох інших цілком дозволяють їм обходитися без допомоги держави, повідомив експерт Центру Разумкова Павло Розенко.

Однак, він зазначив, що не чув жодних позитивних відгуків про експеримент з вищезгаданих областей. Соцпрацівники скаржаться, що замість того, щоб виконувати свої обов'язки, вони мають стежити за матерями-одиначками.

Зазначимо, що українські сім'ї отримують найменшу в СНД допомогу на дитину. Місячну фінансову допомогу держави середньостатистична сім'я витрачає швидше, ніж за тиждень.
Сайт "Відголос"



Теги:соціальна допомога, матері- одиночки, допомога на дитину


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Виходячи з викладеного та керуючись статтями 3, 8, 32, 34, 55, 147 та 150 Конституції України, загальновизнаними принципами права, статтями 43, 51, 61, 63, 67, 69 та 95 Закону України "Про Конституційний Суд України", Конституційний Суд України
в и р і ш и в:
1. Частину четверту статті 23 Закону України "Про інформацію" треба розуміти так, що забороняється не лише збирання, а й зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її попередньої згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту, прав та свобод людини. До конфіденційної інформації, зокрема, належать свідчення про особу (освіта, сімейний стан, релігійність, стан здоров'я, дата і місце народження, майновий стан та інші персональні дані).

Це рішення Конституційного суду від 30. 10. 1997 року не дає ніякої можливості збирати інформацію про майновий стан особи без її згоди. Отже, намагання влади збирати таку інформацію щодо одиноких матерів з точки зору правових наслідків приречені на поразку
avatar