реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Терористів учились ловити в театрі

У Чернігівській області відбулись антитерористичні навчання, організовані координаційною групою Антитерористичного центру при УСБУ в Чернігівській області. У них узяли участь співробітники обласних управлінь СБУ, МВС, ДСНС, Державної пенітенціарної служби, підрозділи Державної прикордонної служби, Збройних сил України, представники органів місцевого самоврядування та інші суб’єкти антитерористичної діяльності.

Навчання складалися з двох етапів та за умовами були максимально наближені до реальних. Учасники протидіяли умовним терористичним загрозам в адміністративних будівлях, на вокзалах, ринках та в громадському транспорті.

Серед завдань, поставлених перед представниками силових структур відповідно до плану навчань, були виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, розшук умовних терористів та їх посібників.

Завершальна фаза навчань відбулася 31 липня на території м.Ніжин на одному з об’єктів масового перебування людей - Ніжинському українському драматичному театрі ім. М. Коцюбинського. Для відпрацювання силової стадії, яка включала знешкодження умовних терористів та звільнення заручників, були задіяні спецпідрозділи «Альфа» УСБУ, «Беркут» та «Сокіл» УМВСУ.

Також під час навчань перевірялися та вдосконалювалися практичні навички щодо спільних дій підрозділів суб’єктів боротьби з тероризмом у регіоні з припинення терористичних проявів на об’єктах підвищеної небезпеки, ліквідації їх наслідків.

Після завершення заходу члени координаційної групи АТЦ при УСБУ в Чернігівській області спільно з іншими учасниками проаналізували результати навчань і визначили питання, за якими відбуватиметься подальша професійна підготовка підрозділів, що залучаються до проведення антитерористичних заходів.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:навчання, Ніжин, СБУ, театр імені Коцюбинського, антитерор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar