реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Термос для Чорновола

За дорученням групи «Чернігів» разом з головами міської ради та облвиконкому холодного листопадового вечора 1991 року мав честь офіційно зустріти на Красній площі кандидата в Президенти України, голову Львівської обласної ради В’ячеслава Чорновола.

Після традиційних привітань він попросив терміново знайти термос для приготування спеціального гарячого трав’яного настою. Свій термос він загубив десь по дорозі до Чернігова, коли фактично втік після зустрічі з виборцями, які не хотіли його відпускати. Проблему з голосом пояснив болячками, що були отримані під час перебування на засланні. Тож без трав’яного настою йому було дуже боляче виступати перед з виборцями. Термос з потрібним настоєм для В’ячеслава Чорновола довелося діставати мені.

Коли, нарешті, я повернувся до переповненого залу, де відбувалася його зустріч з чернігівцями, побачив В’ячеслав Чорновола на трибуні, з якої він скрипучим, але повним впевненості голосом переконував чернігівців, що Україна мусить бути і буде незалежною і соборною. Тільки після закінчення виступу мені вдалося передати йому термос. Але мало хто здогадувався, як важко йому давалися такі зустрічі.

Сергій СОЛОМАХА, на той час – секретар депутатської групи «Чернігів» міськради

Більше читайте в Інстаграмі за посиланням nru.ua



Теги:В'ячеслав Чорновіл, чернігівський Народний Рух, Сергій Соломаха


Читайте також



Коментарі (0)
avatar