реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Тема розпаду Росії стає актуальнішою: чого боїться Захід?

Економічно знищити Росію, ніж терпіти її, мабуть, було б простіше. Однак Європа, як і Україна, побоюється того, що станеться з такими величезними територіями після краху РФ.

Таку думку висловив радник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак у прямому ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 09:00 – 11:00, 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:30) на телеканалі ZIK.

«Сьогодні Європа використовує тактику поступового, а не раптового придушення російської економіки, що у випадку Росії є більш ефективною. Тому, щоби не розповідали російські псевдоексперти про те, що санкції Заходу на Росію не впливають, все ж поступове економічне придушення країни відбувається. Відтак, близько 80% регіонів РФ зазнають економічного краху», – зазначив Юрій Гримчак.

У такому випадку економічно знищити Росію, ніж терпіти її, мабуть, було б простіше, додає експерт. Однак Європа, як і Україна, побоюється того, що після краху Росії буде відбуватися з її величезними територіями.

«Потрібно пам’ятати, що Україна має спільний з Росією, майже не демаркований кордон. Тому одразу ж постає питання, що робитиме Україна, якщо, окрім своїх внутрішньо переміщених осіб, виникне мільйонний потік мігрантів з Росії?», – зауважив радник міністра з питань окупованих територій.

Експерт з дипломатичних питань також додає, що санкції Європи щодо Росії дійсно могли б бути значно сильнішими. Однак у цьому випадку Європа має великі перестороги щодо того, що Росія як країна економічно просто «помре».

«Сьогодні у Заходу немає політичної волі повністю економічно знищувати Росії, адже Європа побоюється того, що з Росією буде далі. Оскільки одразу ж виникнуть безліч політичних, військових та геополітичних проблем, які потрібно буде негайно вирішувати. Тому Захід дотримується такої позиції: «Ми засуджуємо Росію, але не на стільки, щоб вона припинила своє існування», – підсумував дипломат Володимир Огризко. ZIK



Теги:Огризко, Гримчак, російсько- українська війна, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar