реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Телемарафон цього не розкаже...

Мало хто, навіть із людей які цікавляться "політикою", знає про цю історію, як виявилося. Я і сам випадково дізнався. А розв'язка, виявляється, настала ще минулої осені.

Пам'ятаєте справу генерала Марченка? Його звинуватили в закупівлі нібито неякісних бронежилетів. Дуже багато смороду підняли, "хлопці незахищені гинуть через Марченка, бо він таке закупив" і т.д.

Кіборг, учасник боїв за ДАП, генерал Марченко, працював в Міноборони над зміною речового забезпечення. Нова форма, нове взуття, і все інше. Жив на зйомній квартирі, їздив на велосипеді на роботу.

11 листопада 2019 суд заарештував начальника головного управління Міністерства оборони України Дмитра Марченка з альтернативою застави у 76 мільйонів гривень. 28 листопада Київський апеляційний суд зменшив розмір застави до 20 мільйонів гривень.

Оцю заставу внесли за Марченка у грудні 2019 року. 1 млн зібрали українці на різних заходах і благодійних концертах, а 19 млн дав Порошенко особисто. Так Марченко вийшов на свободу, а слідство тривало далі.
В лютому 2022 року Марченко все ще під слідством. Він сам попросився, щоб його направили на фронт, і його послали в Миколаїв, де на той момент все було дуже погано. Про це є багато свідчень безпосередніх учасників. Марченко зміг в короткі строки налагодити оборону, і, завдяки йому та героїзму бійців ЗСУ - Миколаїв вистояв. Надалі Марченко продовжував воювати, перебуваючи під слідством. А якби Порошенко тоді не вніс гроші за нього - він би і не воював, просто сидів би у СІЗО весь цей час.

Так звані "браковані бронежилети Марченка" були заарештовані і з 2019 року лежали на складах. В лютому 2022 року їх терміново роздали бійцям. Бо всі знали, що вони не браковані.

Справа Марченка валилася на повну, а значить - треба було повернути заставу. Але це було дуже неприємно тим, хто так хотів знайти злочин в його діях. Тому затягували час. Кажуть, на нього виходили з пропозицією - ми вертаємо заставу, ти її даєш на благодійний фонд прокуратури, і все ніби на ЗСУ буе витрачене. Кажуть, Марченко їх послав.

Врешті решт, восени 2022 - заставу повернули. Кошти вернулися до Порошенка, котрий витратив їх на благодійність - зокрема, на хлібопекарню в Херсоні.

В телемарафоні про це не розказували.
Моралі в цій історії немає.
Просто, щоб ви знали.
Бо я стежив за цією історією.
Все.

Андрій БОДНАРЧУК



Теги:генерал Марченко, широка війна, Андрій Боднарчук, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar