реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

ТЕЦ -- міське майно в чужих руках

Варто провести переоцінку вартості оренди Чернігівської ТЕЦ київською фірмою «ТехНова» і «Чернігівтеплокомуненерго». Про це під час останньої сесії Чернігівської міської ради заявив депутат від фракції УДАР Костянтин Іванов. Його позицію підтримали і депутати з фракції "Батьківщина".

За діючим договором балансову вартість ТЕЦ оцінено в 102 млн. грн., а "Облтеплокомуненерго" - 37 млн. гривень. Крім того, вартість оренди щорічно зростає на індекс інфляції , -- поінформував заступник чернігівського міського голови з фінансових питань Віктор Бистров.

Деякі депутати вважають цю вартість значно заниженою, договір не вигідний для громади міста.

Проте Віктор Бистров зауважив, що діючі договори важко буде переукласти.

Він також проінформував, що за минулий рік від оренди ТЕЦ в міський бюджет було перераховано 6 млн.244 тисячі гривень, а від оренди Облтеплокомуненерго – 2 млн. 670 тисяч гривень.

Довідково:

Чернігівська ТЕЦ — теплова електро-централь, що генерує електричну і теплову енергію. Для опалення використовується 70% газу і 30% вугілля. У 2008 році, після припинення Росією газопостачання до України Чернігівська ТЕЦ була переведенна на 100% споживання вугілля, яке постачалось з Донбасу.

Підприємство опалює 590 будинків. Входить у загальну енергетичну систему України.
ТЕЦ побудовано у 1960 році, але з 2000 року вона находиться в оренді київського підприємства «ТехНова».

Сайт "ПіК"




Теги:удар, Чернігів, оренда, К.Іванов, тарифи, міське майно, тец


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
шановні колеги,прохання додавати активне гіперпосилання на най сайт www.pik.cn.ua
avatar
2
1. У середині 70-х років минулого століття було добудовано другу чергу Чернігівської ТЕЦ, що у 2, 5 рази збільшило її потужність.
Про це салютує ще одна, більш висока труба на ТЕЦ.
2. У радянські часи ще використовувався мазут, як резервне паливо.
3.У назві ТЕЦ на першому місті тепло, тепер навпаки - електро, яке експортують закордон, а тепло зкидають у Десну, а викиди сірки(6-10 тис. тон на рік) і іншої гидоти на голови чернігівців.
На Десні на 10-15 км нижче ТЕЦ по течії через високу температуру води вже місцева біомікофлора практично знищена.
4. Ще трохи і ТЕЦ доб"ють київські ділки і кинуть.

5.Доки будуть усі мовчати про технічний стан ТЕЦ, її ресурс і забруднення довкілля через експлуатацію ТЕЦ практично як електростанції та ще й в МЕЖАХ міста?

6. Чому стільки років при меншій собівартості 1 Гкал тепла на ТЕЦ чим на газових котельнях ВАТ"Чернігівтеплокомуненерго" чернігівці платять ТОВ "ТехНова" за тепло і підігрів води по розцінкам "Чернігівтеплокомуненерго"?

avatar
3
Фірма "Тех-Нова" -- приватна. Хтось знає кому вона зара належить?
avatar
4
1. «Варто провести переоцінку вартості оренди Чернігівської ТЕЦ київською фірмою «ТехНова» і «Чернігівтеплокомуненерго»
?????

Если повысить арендную плату за ТЭЦ, то конечно, городской бюджет от этого выиграет, но, зато проиграет потребитель – жители города – мы будем платить за тепло больше. Так стоит ли повышать? А может этого повышения и добиваются депутаты? Если бы наши депутаты, переживали за нас, то не продавали б в своё время ТЭЦ!

2. «ТЕЦ – міське майно в ЧУЖИХ руках»

Вы хотите сказать, что если бы ТЭЦ была в СВОИХ руках, то всё бы было иначе?
Мягко говоря – это глупость. Во времена рыночной экономики (так осторожно называют современные политики капитализм) не существует «своих» и «чужих». Для бизнеса есть лишь потребитель, как источник денег. Всё остальное – гуманность, меценатство, справедливость и т.д. – это лишь прикрытие истинных их целей. Посмотрите на Стрижень – кто его загрязняет? Чужие? Нет свои. Кто вырубает деревья? Незаконно застраивает город?
Дальше продолжите сами…

Даже, если среди этих нарушителей и попадаются «чужие», то разрешения на эти безобразия им выдают наши депутаты – СВОИ!!!
Не ищите виновников наших бед среди чужих, а ищите среди своих.

avatar