реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

«Там такі ж українці!»

Так каже про публіку з міст Донбасу, перед якою виступав керований ним хор заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур. Чотири концерти відпрацював академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм у містах Краматорську і Покровську Донецької області та Сватовому Луганської області.

«Скрізь були повні зали глядачів і я ж маючи досвід відчуття залу, скажу – там точно так реагують люди на патріотичні речі, як і в Чернігові. І не тільки на гімн, але й на «Червону калину», на наші обробки народних пісень», - розповідає Володимир Коцур. Він дістає та показує грамоти і подяки від тамтешніх органів влади, показує картину «Українка», подаровану дівчиною Анею у Сватовому і каже, що колектив з радістю поїде на Донбас і вчетверте, якщо тільки випаде така нагода.

Найбільше сподобався хористам виступ перед українськими воїнами. Володимир Коцур: «Ми виступали в якомусь спортзалі, але обстановку ми не дуже помічали – таке було емоційне піднесення, так ми були на одній хвилі з хлопцями, що воюють за Україну».

Ця ж поїздка згаданого хору та Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М.Коцюбинського проходила в рамках програми «Український Донбас». Керівник делегації з Чернігівщини – директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної адміністрації Олександр Левочко підписав меморандуми про співпрацю з керівниками згаданих органів місцевої влади Донбасу.

Василь ЧЕПУРНИЙ,"Голос України"
м. Чернігів
Фото надано департаментом культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА



Теги:Краматорськ, чернігівський народний хор, український Донбас, Сватове, Чернігівська філармонія, покровськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar